Wat is Permanente Make Up?

Permanent Make up is een niet-chirurgische behandeling die ervoor zorgt dat pigmenten worden aangebracht onder het huidoppervlak waardoor het eruit ziet als make-up. Permanente make up dient ter verfraaiing van de wenkbrauwen en ogen.

Voor wie is Permanente make up geschikt?

Deze behandeling is voor elke vrouw geschikt ongeacht huidskleur of leeftijd. Als je bv. allergisch bent voor reguliere cosmetica, of als je moeite hebt om zelf een mooie en strakke lijn te trekken. Voor mensen die altijd haast hebben of veel sporten.

Wat zijn de voordelen van Permanente make up?

 • Het is volledig waterproof
 • Je hoeft geen make-up meer mee te nemen in je tas.
 • Geen vlekken of uitgelopen make-up
 • Je hoeft niet meer vroeger op te staan om je make-up te doen.
 • Je hoeft je make-up niet meer een paar keer per dag bij te werken.
 • Je ziet er op elk moment van de dag geweldig uit
 • Het is een lang houdende behandeling

Doet het pijn?

Je kunt er verzekerd van zijn dat er geprobeerd zal worden om je zo veel mogelijk comfort te bieden tijdens de behandeling. Met de nieuwste technieken wordt deze behandeling niet als pijnlijk ervaren. Echter niemand die kan helaas garanderen dat de behandeling geheel pijnloos is. Ontspan uzelf en verheug u op het mooie resultaat!

Hoe wordt Permanent Make Up aangebracht?

Permanente make up is het inbrengen van pigmenten in de huid. Dit gebeurd door middel van een pigmenteer-pen, waarin een naaldmodule wordt geplaatst. Deze naaldmodule is computergestuurd en gaat razendsnel de huid in en uit, waarbij de pigmenten in de huid achterblijven.

Hoe lang duurt de procedure?

De gehele behandeling bestaande uit:

 • het voorgesprek waarin uw wensen besproken worden,
 • het voortekenen
 • de kleurkeuze
 • de pigmentatie
 • de nazorg

Dit alles bij elkaar duurt ongeveer 1,45 uur ook afhankelijk van welke zone zal worden behandeld.

Mag ik zelf de kleur uitzoeken?

In het voorgesprek kunt u aangeven wat uw wensen zijn. Met deze informatie zal ik voor uw huidtype de juiste kleur samenstellen.

Kunnen kleur en vorm gegarandeerd worden?

In de meeste gevallen wel. Voordat de pigmentatie start kunt u uw wensen kenbaar maken en bepaald u samen met de specialiste kleur en vorm. Voor de pigmentatie wordt namelijk de vorm getekend met een afwasbaar potlood en pas als alles naar uw wens is wordt met de pigmentatie gestart. Houd er wel rekening mee dat de kleur kan veranderen onder invloed van uv-licht en door de afbraak van pigment in de loop der jaren.

Zie je meteen het eindresultaat?

Nee, in de eerste week zal de pigmentatie aanmerkelijk donkerder zijn dan het eindresultaat. Door natuurlijke celvernieuwing neemt in de eerste week de intensiteit van de kleur met soms wel 30% af en na een periode van 3 tot 5 weken zal het eindresultaat van de pigmentatie pas zichtbaar zijn. Dit heeft ook te maken met het afstoten van het pigment door de huid. De pigmenten bestaan uit een deel voor de huid vreemde stof en uit een deel lichaamseigen stof. De huid zal hier dan ook aan moeten wennen. Vaak is er dan ook een nabehandeling noodzakelijk. Na 6 weken wordt de nabehandeling uitgevoerd. Houd daarom rekening met uw vakantieplannen.

Moet ik mijn wenkbrauwen afscheren voor de behandeling?

Nee, dit is niet nodig. Het is juist beter als er nog wat haartjes zitten. Het eindresultaat zal er dan erg natuurlijk uitzien. Tijdens de intake is het noodzakelijk om goed te kijken naar de oorspronkelijke vorm van de wenkbrauwen. Natuurlijk is dit niet bij iedereen perfect en kan deze worden aangepast.

Wat houdt de genezingsperiode in?

Op de 2e dag na de behandeling, zal er een lichte droogheid ontstaan die er na een paar daagjes afvalt. Gedurende deze tijd zal de gepigmenteerde zone iets donkerder eruit zien dan u heeft gewenst. Nadat het droge gedeelte eraf valt, zal de kleur tot 30% lichter worden.

Wat kan ik verwachten na de procedure?

Van zwellingen is met de huidige apparatuur bijna geen sprake meer. De huid spant zich over het algemeen wat en dit is na een paar uur of hooguit na een dag of 2 weer verdwenen.
U kunt gerust gaan werken of autorijden. De delen van uw gelaat die een behandelingen hebben ondergaan zien er soms iets zwaarder en donkerder uit, maar u bent absoluut heel toonbaar!

Bij een eyeliner kunt u iets meer zwelling verwachten. Dit kan sterk per persoon verschillen maar de meeste mensen ondervinden er geen last van.

Hoeveel behandelingen krijg ik?

In de meeste gevallen, is één nabehandeling of maximaal twee nabehandelingen noodzakelijk en dit is inbegrepen in de prijs. Uw tevredenheid is bij Permanente make up Hellevoetsluis de kroon op het werk.

Is er een speciale nazorgbehandeling?

In principe hoeft de huid na het ondergaan van een behandeling permanente make-up geen speciale behandeling te ondergaan. Teneinde ervoor zorg te dragen dat uw permanente make-up optimaal zal zijn er nazorgrichtlijnen samengesteld die voorafgaand aan de behandeling met u worden doorgenomen.

Is Permanente Make-Up veilig?

Het is uiteraard erg veilig. Vele eisen worden gesteld aan de producten en aan de algehele hygiene. Er wordt tevens gebruikt gemaakt van steriele wegwerpnaalden van hoge kwaliteit. Wij werken bovendien uitsluitend met gecertificeerde pigmenten.
Kijk ook op www.veiligpmu.nl hier kunt u terug vinden dat Skins Only GGD-geregistreerd is. Permanente make up Hellevoetsluis werkt uitsluitend volgens deze richtlijnen welke zijn opgesteld in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport door het Landelijk Centrum Hygiene en Veiligheid. Voor meer informatie www.lchv.nl.

Is er een risico op infectie?

De risico op een infectie is ontzettend klein aangezien er heel veel hygienische maatregelen worden genomen om dingen als infecties te voorkomen. Bovendien worden er ook medicaties geadviseerd en nabehandelingsmaatregelen geadviseerd.

Kan ik erna make-up dragen?

Ja, dit is uiteraard mogelijk. Wij adviseren echter eerst niet wrijvende bewegingen uit te voeren over de behandelde zone. Ook adviseren wij gebruik geen make-up op de behandelde gebieden te gebruiken. Zodra de ‘wondjes’ zullen zijn genezen, kunt u zoveel make-up dragen als gewenst.

Permanente make up is bedoelt om accenten aan te brengen en u bent geheel vrij om zelf extra make-up te gebruiken. Permanente make up is geen gehele vervanging van uw dagelijkse make up. Dus na genezing kunt gewoon weer uw make-up gebruiken zoals u gewend bent. Natuurlijk als u permanente make up wenkbrauwen heeft laten zetten zal het niet meer nodig zijn om deze volledig te tekenen.

Is het duur?

Als je kijkt naar hoe lang het duurt en het effect ervan is het absoluut niet duur. Bovendien zijn  de producten en pigmenten van hoge kwaliteit waardoor een goede behandeling gewoonweg niet goedkoop kan zijn. En bedenk dan ook: staat er dan ook elke ochtend een visagist bij u klaar die uw wenkbrauwen stileert of uw eyeliner bijwerkt? Niet alleen thuis, maar ook in de sportschool of tijdens uw vakantie? U begrijpt het al. Het gaat niet alleen om het lijntje of contour, maar het gaat om het totale gemak welk u jarenlang elke dag opnieuw weer ervaart.

Hoe lang blijft het zitten?

Het blijft zitten van een aantal maanden tot zelfs een aantal jaren. Dit hangt volledig af van de nazorg en hoe snel het lichaam haar cellen opnieuw opbouwt. Bovendien moet de behandelde zone in de eerste 4 weken niet worden blootgesteld aan UV-stralen, chloor, zout of saunas aangezien deze het effect van de behandeling verminderen.

Kan ik meteen na de behandeling zwemmen of sporten?

Sporten liever niet op de dag van de behandeling, daarna is het prima mits u niet heel erg gaat zweten. Wij adviseren echter wel om op z’n minst 7 dagen zwembaden en sauna’s te ontwijken. Lees deze nazorg instructie svp zorgvuldig door.

Moet ik mijn medische gegevens ergens invullen?

Ja, samen kijken wij voor de behandeling het invulformulier in. Hier zullen verschillende vragen worden gesteld, onder andere over uw medische toestand. Er zal echter alleen worden gevraagd naar de medische gegevens die van toepassing zijn. Ook is het belangrijk voor het adviseren van de nabehandeling. Permanente make up Hellevoetsluis zal wanneer iemand onder doktersbehandeling staat, verzoeken om eerst bij de huisarts of behandeld arts na te vragen of de behandeling medisch verantwoord is. Is de behandeling medisch verantwoord, dan is er niks aan de hand.

Moet ik ergens rekening mee houden vóór de behandeling?

Een paar dingen zijn beter te vermijden voor de permanente make up. Wij raden aan geen aspirine te nuttigen, alcohol of groene thee te drinken en geen producten met vitamine E te gebruiken. Deze producten zorgen ervoor dat het bloed dunner wordt en hierdoor is pigmenteren erg lastig. De pigmenten worden ook niet goed opgenomen in de huid, waardoor het resultaat niet optimaal is. Zorg er verder voor dat u van te voren goed hebt gegeten en voldoende hebt gedronken.

Moet ik ná de behandeling nog ergens rekening mee houden?

Het duurt ongeveer een week voordat de huid genezen is na het zetten van permanente make up. Natuurlijk spelen algemene gezondheid en lichamelijke conditie hierbij een rol. Tijdens het genezingsproces kan de permanente make up gaan jeuken. Uiteraard is persoonlijke hygiëne is tijdens de genezingstijd absoluut noodzakelijk. Voor de precieze handleiding voor de wondverzorging na een behandeling kunt u kijken bij de nazorg instructies.

Hoe lang blijft Permanent Make Up zitten?

Hier zit een klein verschil in de permanente make up eyeliner en de permanente make up wenkbrauwen.

 • permanente make up wenkbrauwen
  • Gemiddeld blijft een permanente make up wenkbrauwen ca. 1,5-2 jaar netjes zitten. De wenkbrauwen zullen langzaam vervagen maar dit proces verschilt per persoon. Permanente make up wenkbrauwen is gevoelig voor UV-straling en agressieve huidproducten, zoals peelings en fruitzuren. Wanneer u in de zon altijd een zonnebrand met een hoge factor ter bescherming gebruikt en niet teveel huid-verdunnende behandelingen ondergaat, dan gaat de PMU een langere tijd mee.
 • permanente make up eyeliner
  • De permanente make up eyeliner blijft vaak levenslang zitten. De keur gaan wel wat valer worden.Meestal gebeurt dit na een jaar of 3-5.

Kan ik Permanent Make Up laten zetten als ik zwanger ben?

Behandeling van zwangere vrouwen wordt sterk afgeraden. Deze behandeling kan de baby onrustig maken. Tijdens een zwangerschap zijn vrouwen ook gevoeliger voor hyperpigmentatie. Dit kan worden gestimuleerd als je permanente make up zet.

Is Permanent Make Up hetzelfde als een tatoeage?

Permanente make up wordt in de bovenste laag van de dermis ingebracht. Een tatoeage wordt in de bovenste huidlaag van de lederhuid ingebracht. Hier wordt het ingekapseld door de huid en blijft het voor een hele lange tijd zitten. Inkapseling is bij permanente make up dus niet het geval, waardoor het in de loop der tijd langzaam zal vervagen. Bij de een zal dit sneller gaan dan bij de ander.

Staat uw vraag er niet bij? Neem gerust contact met mij op.

Skins Only is er voor Permanente make up Hellevoetsluis, maar ook goed te bereiken voor Permanente make up Ouddorp, Permanente make up Rockanje en Permanente make up Oostvoorne.