Niks is zo vervelend als een huid die niet doet wat jij wilt. Pukkels, acné en irritaties die maar niet verdwijnen en soms erger worden terwijl je juist denkt zo goed bezig te zijn. Bij schoonheidssalon Skins Only in Hellevoetsluis kunt u terecht voor uw huidprobleem met acné en pukkels. Uw huidspecialist is niet alleen vakdeskundige maar ook een ervaringsdeskundige.

Wat is acné?

Acne is een vaak voorkomende aandoening van de talgklieren. De huid bevat ongeveer vijftien talgklieren op elke vierkante centimeter. Deze produceren talg (huidsmeer) om de huid soepel te houden, de talgklieren monden weer uit in haarzakjes. Als de openingen van de haarzakjes verstopt raken, ontstaan acné en pukkels.

De meest voorkomende vorm van acné en pukkels is natuurlijk rond de puberteit, maar zeker ook op volwassen leeftijd of zelfs bij baby’s kunnen acné en pukkels voorkomen. Met uitzondering van de handpalmen en voetzolen vindt je overal in de huid talgklieren.

Op het voorhoofd, de schouders en de kin bevinden zich de meeste en de grootste talgklieren. Tevens zijn dit de voorkeurslocaties van acné.

Hoe ontstaan acné en pukkels?

De precieze oorzaak van acné is nog niet bekend. Het is wel duidelijk dat acné ontstaat door een combinatie van factoren. De vier belangrijkste factoren zijn:

 • een verhoogde talgproductie;
 • een stoornis in het verhoorningsproces (verschilfering) en een afsluiting van het talgklierkanaal;
 • bacteriën die van nature in het haarzakje en in de talgklieren aanwezig zijn;
 • hormonale veranderingen.

De hormoonveranderingen kunnen invloed hebben op de aanmaak van talg. Indien er teveel talg wordt afgescheiden, kan de talg zich ophopen en de uitvoergang van de talgklier (de porie) verstopt raken. In de talgklier bevinden zich een aantal bacteriën, door die bacteriën en de verstopping van de talgklier ontstaat er een ontsteking. Een pukkel of puist is het resultaat.

Buiten hormoon veranderingen zijn er nog andere beïnvloedende factoren bij acné en pukkels:

 • UV- licht
 • Mechanisch (door druk of wrijving)
 • Medicatie
 • Chemisch (door contact met toxische stoffen)
 • Voeding
 • Stress

De mate waarin deze factoren aanwezig zijn, bepaalt of iemand last krijgt van acné en pukkels. Ook een ongezonde levensstijl, onevenwichtige voeding en roken kunnen bijdragen aan acné. De huidspecialist van schoonheidssalon Skins Only kan u daar in adviseren.

Behandeling acné littekens

Vaak is er na een behandelperiode van de actieve acné meestal nog een zo genoemde ‘rest’ acné. Dit kan bestaan uit wat rode/bruine vlekjes en kleine littekens. De huidspecialist behandeld dit door middel van chemische (zuur, Alpha Hydroxy Acid) peeling van Dermaquest of microdermabrasie.

Behandeling van actieve acné en pukkels

De behandeling van acné heeft tijd nodig voordat resultaten zichtbaar zijn. Dit is per persoon verschillend en hangt ook af van de ernst van de ontstekingen. Samen met de huidspecialist wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld en aan de hand daarvan wordt een schatting van het aantal behandelingen gemaakt. Aangezien iedere huid anders reageert zullen er tussentijdse evaluaties zijn en eventuele aanpassingen gedaan worden. Ook wordt rekening gehouden met eventuele medicatie.

Een acnébehandeling door de huidspecialist van Skins Only is niet compleet zonder adviezen en voorlichting betreffende deze huidaandoening. Voor het beste resultaat is het belangrijk dat er tussen de behandelingen ook goed wordt omgegaan met de huid en de huidspecialist zal u dan ook uitgebreid uitleggen hoe u het beste de huid kan verzorgen tijdens de gehele behandelperiode.

Voor en na

Voor en na foto Acné binnen 3 maanden resultaat. Behandelingen bestonden uit:

 • Reinigende behandelingen
 • Intensieve Peelings van Dermaquest

Voor en na foto Acné binnen 4 maanden resultaat. Behandelingen bestonden uit:

 • Reinigende behandelingen
 • Intensieve Peelings

Andere foto’s

Slapend van je huidonzuiverheden af komen?

Dit kan!!! Met Phitex. Lees hier meer over dit bijzondere product.

De allernieuwste techniek voor het behandelen van Acné.