U kunt bij schoonheidssalon Skins Only ook terecht als u last heeft van littekens in het gezicht en kleine littekens op het lichaam. Vaak heeft de huid een intensieve behandeling, bescherming en tijd nodig om goed te herstellen.

Wat zijn littekens?

Littekens kunnen worden veroorzaakt door ongevallen, operaties en zelfs ziektes. Het is een natuurlijk genezingsproces van de huid. Als de wond is genezen en de huid herstelt dan kunnen er littekens verschijnen. Hoe meer en hoe dieper de huid beschadigd is, des te langer het duurt om te genezen en des te groter de kans op een zichtbaar litteken. Naast dat ze ontsierend zijn, kunnen ze ook pijn, jeuk en verkleuring veroorzaken.

Het behandelen en voorkomen ervan

Het is voor veel mensen vervelend om een litteken te hebben en helemaal als deze in het gezicht zit. Het kan soms een negatief effect hebben op je zelfvertrouwen. Bestaande littekens (tot ongeveer 2 jaar oud) kunnen goed behandeld worden. Natuurlijk is het is altijd beter om ze zoveel mogelijk te voorkomen, door direct na een operatie of een verwonding nadat de wond gesloten is met de behandeling te beginnen, voordat er daadwerkelijk een litteken ontstaat.

Behandeling van littekens in het gezicht

Er zijn bij schoonheidssalon Skins Only diverse behandelingen mogelijk. Dit is geheel afhankelijk van het soort, de grootte, en de leeftijd van het litteken en de conditie van de huid. Niet alle littekens in het gezicht kunnen behandeld worden. Degene die niet of nauwelijks behandeld kunnen worden zijn keloidlittekens (woekerende littekens) en putjes of gaatjes in de huid. De huidspecialist van Skins Only kan dit goed bepalen bij een intake-gesprek.

Er kan o.a. gewerkt worden met:

Wilt u ook weten of u van dat vervelende litteken af komt? Heeft u ze ook in het gezicht na acné? Maak een afspraak met de huidspecialist van schoonheidssalon Skins Only in Hellevoetsluis om van uw littekens in het gezicht af te komen.