Rimpels bovenlip verminderen

Ergernis van veel vrouwen zijn die rimpels op de bovenlip. Maar hoe komen die daar nou die rimpels op de bovenlip en wat kun je er aan doen? Schoonheidssalon Skins Only gebruikt verschillende technieken om de rimpels in de bovenlip te verminderen.

Rimpels zijn zichtbare plooien of vouwen in de huid. Ze worden ingedeeld in:

  • Fijne rimpels < 1 mm
  • Diepe rimpels > 1 mm

Vaak ontstaan rimpels in de bovenlip door de verslapping van de huid maar rimpels ontstaan ook door het aanspannen van de huidspieren ook wel mimische rimpels of fronsrimpel genoemd.

Oorzaak van rimpels op de bovenlip

Het proces van huidveroudering

Naarmate je ouder wordt neemt de elasticiteit in je huid af. Je huid wordt slapper en zal wat rimpels gaat vertonen. Dit is een natuurlijk proces wat iedereen ervaart maar kan worden versneld door de invloed van stress, zonlicht, levensstijl, luchtverontreiniging, verkeerd cosmetica gebruik en medicijngebruik. De celdeling in je lichaam en huid nemen af waardoor de aanmaak van collageen en elastine afneemt. Je bindweefsel wordt minder en je huid wordt slapper en je huid veroudert.

Als je jong bent vernieuwd je huid zo rond de 28 dagen, maar naarmate je ouder wordt kan dit oplopen tot wel 45 tot 60 dagen. Dit betekent verslapping van de huid en rimpels. Helemaal tijdens de overgang veroudert de huid in een nog sneller tempo. Des te ouder je wordt des te langzamer gaat de celvernieuwing. Helemaal als de huid niet gestimuleerd wordt om te vernieuwen heb je sneller last van huidveroudering. Maar dit proces van huidvernieuwing kunnen we helpen te versnellen.

Rimpels bovenlip door roken

Een grote factor die huidschade veroorzaakt is het roken van sigaretten. Daardoor vindt er extra afbraak van elastine en bindweefsel plaats welke zorgen voor een elastische huid. Huidveroudering zal versneld plaatsvinden door te roken met als effect vroegtijdige rimpels en plooien. Uit onderzoek is gebleken dat de huid van mensen die 15 tot 20 sigaretten per dag roken gemiddeld net zo veel rimpels vertonen als van niet rokende mensen die 20 jaar ouder zijn. Vaak zie je de rimpels als gevolg van het roken als eerste bij de mond. Niet alleen roken versneld het huidverouderingsproces maar ook veelvuldige blootstelling aan zon en een slecht voedingspatroon.

Wat kun je doen tegen rimpels op de bovenlip?

Helemaal rimpelvrij is niet mogelijk zonder plastisch chirurgie. De huidspecialist bij schoonheidssalon Skins Only Hellevoetsluis kan wel verschillende behandelingen uitvoeren om de rimpels op de bovenlip aanzienlijk te verminderen met bevredigende resultaten. Afhankelijk van het soort rimpel, zijn er diverse behandelmogelijkheden. Een behandeling van de bovenlip kan onder meer bestaan uit:

Retinol (vitamine A)

Lokale behandeling met retinol remt de afbraak van collageen en geeft het een lichte peeling van de huid.

Fruitzuur Peeling

Dit is een relatief eenvoudige behandeling, waarbij het bovenste deel van de huid wordt verwijderd met behulp van etsende middelen. Als gevolg hiervan wordt het onderliggende bindweefsel geactiveerd en oude huidcellen sneller vervangen door nieuwe huidcellen.

Meer informatie

Dermapen

De verklevingen in de bovenlip worden losgemaakt en door microscopisch kleine gaatjes in de huid te maken komen de huideigen groeifactoren vrij die de aanmaak en herstructurering van collageen en elastine stimuleren. Dit zorgt ervoor dat de huid zich onmiddellijk op een natuurlijke manier gaat herstellen.

Meer informatie

Bindweefselmassage

Met deze diepe massagetechniek wordt op het bindweefsel van de huid ingewerkt, waardoor de aanmaak van collageen wordt bevorderd en de doorbloeding gestimuleerd. Directe versteviging van de huid zal worden waargenomen.

Meer informatie