Bij schoonheidssalon Skins Only zijn we gespecialiseerd in behandelingen voor huidverjonging, huidverstrakking , anti-aging / tegen huidveroudering. Iedereen wilt toch mooi oud worden?

Het proces van huidveroudering

Naarmate je ouder wordt neemt de elasticiteit in je huid af. Je huid wordt slapper en zal wat rimpels gaat vertonen. Dit is een natuurlijk proces wat iedereen ervaart maar kan worden versneld door de invloed van stress, zonlicht, levensstijl, luchtverontreiniging, verkeerd cosmetica gebruik en medicijngebruik. De celdeling in je lichaam en huid nemen af waardoor de aanmaak van collageen en elastine afneemt. Je bindweefsel wordt minder en je huid wordt slapper en je huid veroudert.

Als je jong bent vernieuwd je huid zo rond de 28 dagen, maar naarmate je ouder wordt kan dit oplopen tot wel 45 tot 60 dagen. Dit betekend verslapping van de huid en rimpels. Helemaal tijdens de overgang veroudert de huid in een nog sneller tempo. Des te ouder je wordt des te langzamer gaat de celvernieuwing. Helemaal als de huid niet gestimuleerd wordt om te vernieuwen heb je sneller last van huidveroudering. Maar dit proces van huidvernieuwing kunnen we helpen te versnellen.

Hoe kun je huidveroudering aanpakken?

Helemaal geen rimpels is niet mogelijk zonder snijden en/of spuiten. Maar we kunnen het verouderingsproces wel vertragen. Dit kunnen we doen door specialistische gezichtsbehandelingen tegen huidveroudering, intensieve huidverzorging door producten en een gezonde leefstijl met goede voeding, weinig stress, goede nachtrust en regelmatig bewegen. Je kan dan ook niet vroeg genoeg beginnen om huidveroudering tegen te gaan.

Ze zeggen niet voor niets “uw huid weerspiegelt uw gezondheid”. Als u uw lichaam belast met ongezonde leefstijl en verkeerde voeding zal dit vaak resulteren in huidproblemen. Dit kan variëren van acné en huidirritaties maar ook vroegtijdige huidveroudering zoals rimpels, huidverslapping en pigmentvlekken. Soms duurt het even voordat je er iets van merkt, het lichaam geeft eigenlijk aan dat er te weinig voedingstoffen in de huid komen. Dit komt dan omdat het lichaam te weinig voedingsstoffen binnen krijgt en het eerst naar de vitale organen wordt gebracht.

Anti-aging behandelingen

Voor advies voor een gezondere leefstijl en het stimuleren van nieuwe cellen in de huid kunt u natuurlijk bij de huidspecialist terecht. Anti-aging is de juiste gezichtsbehandeling door de huidspecialist om de huid te verjongen, de celvernieuwing in de huid te versnellen, de aanmaak van collageen en elastine te stimuleren. Maar anti-aging is ook het het tegengaan van huidveroudering door middel van de juiste voedingssupplementen om de huid van binnenuit veel beter te voeden.

De huidspecialist bij Skins Only stelt een persoonlijke aanpak samen om huidveroudering tegen te gaan. Hier een greep uit de anti-aging behandelingen die Skins Only aanbiedt tegen huidveroudering: