Bij schoonheidssalon Skins Only krijgt u ook advies voor een droge huid tot extreem droge huid. Soms is de huid droog omdat het vochtgehalte niet goed is, soms omdat het vetgehalte niet goed is en bij een extreem droge huid is dit beide het geval.

De huidspecialist bij Skins Only kan u adviseren, helpen en behandelen bij verschillende huidproblemen en zal u een passend advies geven over de beste huidverzorging.

Hoe behandel je een droge huid?

Wij kunnen als huidspecialist verschillende behandelingen inzetten voor een droge, schilferige huid, jeukende huid of vochtarme huid. Bij de intake en huidanalyse zal de huidspecialist bespreken wat de mogelijke oorzaak is van uw huidprobleem en wat daarbij passend is aan gezichtsbehandeling en welke huidverzorgingsproducten voor uw huid het beste zijn.

Vocht en vet zijn de belangrijkste stoffen die deze huid nodig hebben. Bij schoonheidssalon Skins Only gebruikt de huidspecialist werkstoffen die de huid helpen om weer vocht vast te houden en vetten aan te vullen. Vocht is heel moeilijk om van buitenaf aan te vullen anders zou je vollopen tijdens het douchen. De speciale werkstoffen zorgen ervoor dat de waterkanaaltjes (aquaporines) weer hersteld worden en de lipiden (vetstoffen) worden aangevuld. Zo krijgt de huid kans om te herstellen en wordt vroegtijdige huidveroudering tegengegaan.

Afhankelijk van uw huidconditie kan schoonheidssalon Skin Only o.a. de volgende gezichtsbehandelingen aanbieden tegen een droge huid:

Een droge huid, zeer droge huid en extreem droge huid hebben ook vocht en vet nodig van binnen uit. Dus veel water drinken is erg belangrijk en met de juiste supplementen kun je bepaalde tekorten aanvullen. Bij schoonheidssalon Skins Only werken we ook met bepaalde apparatuur waarmee we werkstoffen kunnen insluizen. Dit houdt in dat de werkstoffen dieper de huid in kunnen dan bij een gewone behandeling. Hiermee kan de huidspecialist nog intensiever werken.

Wat is een droge huid?

Als we het hebben over een droge huid, hebben we het over de toestand van de huid. De kenmerken hiervan zijn vaak schilfering, roodheid, jeuk, kloofjes. En vaak zijn deze huiden ook eczeem-gevoelig. De bovenste huidlaag bevat kleine scheurtjes en verliest veel vocht. Doordat de huid dus niet voldoende vocht meer kan vast houden zal deze steeds meer uitdrogen. Vaak zie je ook een combinatie hiervan met te weinig natuurlijke huidvetten, wat ook vaak een oorzaak kan zijn van een te uitdrogende reiniging. Als de huid droog is zal de huid ook sneller tekenen, rimpels, droogtelijntjes zijn beter zichtbaar en de huid word ruw en zal geen beschermende werking meer hebben.

Hoe ontstaat het?

De huid is als een beschermende jas van je lichaam. De verschillende lagen hebben allemaal hun eigen functie. De buitenste huidlaag is om de onderliggende lagen te beschermen tegen ongewenste stoffen maar ook om het vochtgehalte op peil te houden. Deze barrière kan verstoord worden door de huid te belasten met verschillende factoren. Dit zijn de meest voorkomende oorzaken die wij in de schoonheidssalon tegenkomen:

  • In de winter droge vrieskou of centrale verwarming
  • Airco en zon in de zomer
  • Te heet en/of te lang douchen
  • Ouderdom
  • Tekort aan huideigen lipiden
  • Slechte nierfunctie
  • Te weinig voedstoffen
  • Bepaald medicijngebruik
  • Verkeerde cosmetica

Als de huid extreem droog is kan deze zelfs overgaan in eczeem, omdat de huid geen bescherming meer heeft zal de huid sneller gaan irriteren. Dus tijd voor actie!