Hulp bij een gevoelige huid

Schoonheidssalon Skins Only in Hellevoetsluis helpt mensen met een gevoelige huid. De huidspecialist geeft ook tips en adviezen over de juiste gezichtsverzorging en mogelijke gezichtsbehandeling bij een extra gevoelige, geïrriteerde of branderige huid.
Helaas zien wij bij schoonheidssalon Skins Only erg veel mensen met een gevoelige huid. En als huidspecialist met meer dan 10 jaar ervaring valt het op dat het de laatste jaren steeds vaker voorkomt.

Ik heb een gevoelige huid

Als je last hebt van een gevoelige huid gaat dat vaak gepaard met een schrale huid, branderig gevoel op de huid, jeukende huid, zelfs een beetje uitslag op de huid. Het beschermende laagje op de huid werkt niet goed meer en schadelijke invloeden worden niet meer tegengehouden. Hierdoor krijg je dus een reactie op de huid. Deze gevoelige reactie kan extra versterkt worden door verkeerde cosmetica.

“Ik ben allergisch en kan nergens tegen” is wat we in de schoonheidssalon vaak te horen krijgen. Als huidspecialist nemen we dit natuurlijk wel serieus, maar er is ook gebleken dat veel mensen niet allergisch zijn en wel tegen de juiste producten kunnen alleen de verkeerde huidverzorgingsproducten gebruiken.

Oorzaken

De ene huid is gevoeliger dan de andere huid. Nu zijn er wel bepaalde factoren die bij een gevoelige huid een reactie kunnen uitlokken. Bijvoorbeeld:

  • Bepaalde weersomstandigheden zoals kou, vorst, wind maar ook veel zon op de huid
  • Uw leefstijl
  • Milieuvervuiling
  • Parfum
  • Alcohol
  • Irriterende stoffen in cosmetica
  • Bepaalde kleurstoffen in cosmetica kunnen ook allergische reacties oproepen

De geïrriteerde huid wordt dan steeds gevoeliger, krijgt rode vlekken, begint te jeuken en wordt schraal en droog. In een erger stadium kan dit ook lijden tot pukkels, rosacea of eczeem.
Maar ook bepaalde voedingsmiddelen en ingrediënten in voedingsmiddelen kunnen ook aanzetten tot een gevoelige huid. De huid raakt hierdoor geïrriteerd, zonder dat u weet waar dit door komt. Onze huid is een weerspiegeling van de gezondheid van onze binnenzijde. Het kan ook door een bepaalde huidaandoening worden veroorzaakt, maar dan is er ook meer aan de hand. Ook hormoonschommelingen kunnen een rol spelen. Mannen ervaren vaak een trekkerige en geïrriteerde huid na het scheren. Niet voor niets zijn er speciale verzorgingsproducten voor mannen die de huid na het scheren weer kalmeren en irritaties wegnemen.

Behandeling van de gevoelige huid

Met de juiste behandeling en de juiste verzorging voor thuis is een gevoelige huid goed te behandelen. In schoonheidssalon zal de huidspecialist een kalmerende en voedende behandeling geven. Vaak word er met de Duolift (ultasonen) gewerkt omdat deze zeer mild is en toch de huid goed voedt. Zelfs in gevallen van Rosacea en een eczeemachtige huid kan deze behandeling zeer effectief zijn. Soms is het ook goed om de gevoelige huid juist wel te stimuleren om hem weer goed te laten functioneren. De huidspecialist kan u adviseren wat u beter wel en beter niet kunt doen. En wij kunnen u in onze salon ook adviseren welke huidverzorging en eventuele voedingssupplementen geschikt zijn.
Als huidspecialist adviseren en behandelen wij veel cliënten met een gevoelige huid en vaak is de juiste behandeling gelijk effectief en verminderen de klachten al snel.

Uw gevoelige huid verminderen?

Als u veel last van een gevoelige huid heeft, raden wij u aan om een afspraak in onze schoonheidssalon te maken, zodat wij samen kunnen kijken wat de oorzaak is en hier een speciale behandelingsplan voor op te stellen.