Rimpels op de bovenlip ontstaan meestal ​​na het vijftigste levensjaar, maar in sommige gevallen veel eerder, vooral wanneer de huid wordt blootgesteld aan veel zon en als men rookt. Deze rimpels zorgen ervoor dat mensen veel ouder lijken dan ze zijn. Omdat niet iedereen cosmetische chirurgie wilt ondergaan of gewoonweg omdat het te duur is, zijn veel vrouwen op zoek naar niet-chirurgische, huidverstrakkende oplossingen

De belangrijkste oorzaken van Rimpels bovenlip

De meest voorkomende oorzaak van bovenlip rimpels is natuurlijke veroudering. Als mensen ouder worden, verliest hun huid elastine en collageen, die de huid zijn stevigheid en elasticiteit geven. Dit leidt tot verslapping van de huid en rimpels, waaronder die op de bovenlip. Hoewel er geen manier is om elastine te vervangen, zijn er een aantal procedures en anti-aging producten die helpen om de productie van collageen te stimuleren waardoor de huid strakker zal worden.

Een grote factor die huidschade veroorzaakt is het roken van sigaretten. Daardoor vindt er extra afbraak van elastine en bindweefsel plaats welke zorgen voor een elastische huid. Huidveroudering zal versneld plaatsvinden door te roken met als effect vroegtijdige rimpels en plooien. Uit onderzoek is gebleken dat de huid van mensen die 15 tot 20 sigaretten per dag roken gemiddeld net zo veel rimpels vertonen als van niet rokende mensen die 20 jaar ouder zijn. Vaak zie je de rimpels als gevolg van het roken als eerste bij de mond. Niet alleen roken versneld het huidverouderingsproces maar ook veelvuldige blootstelling aan zon en een slecht voedingspatroon.

Wat kun je doen tegen rimpels bovenlip?

Helemaal rimpelvrij is niet mogelijk zonder plastisch chirurgie. De huidspecialist bij schoonheidssalon Skins Only Hellevoetsluis kan wel verschillende behandelingen uitvoeren om de rimpels op de bovenlip aanzienlijk te verminderen met bevredigende resultaten. Afhankelijk van het soort rimpel, zijn er diverse behandelmogelijkheden. Een behandeling van de bovenlip kan onder meer bestaan uit:

Retinol (vitamine A)
Lokale behandeling met retinol remt de afbraak van collageen en geeft het een lichte peeling van de huid. verkrijgbaar in de salon.

Peeling met Dermaquest

Dit is een relatief eenvoudige behandeling, waarbij het bovenste deel van de huid wordt verwijderd met behulp van etsende middelen. Als gevolg hiervan wordt het onderliggende bindweefsel geactiveerd en oude huidcellen sneller vervangen door nieuwe huidcellen.

Dermapen

De verklevingen in de bovenlip worden losgemaakt en door microscopisch kleine gaatjes in de huid te maken komen de huideigen groeifactoren vrij die de aanmaak en herstructurering van collageen en elastine stimuleren. Dit zorgt ervoor dat de huid zich onmiddellijk op een natuurlijke manier gaat herstellen.

Bindweefselmassage

Met deze diepe massagetechniek wordt op het bindweefsel van de huid ingewerkt, waardoor de aanmaak van collageen wordt bevorderd en de doorbloeding gestimuleerd. Directe versteviging van de huid zal worden waargenomen.

U kunt uiteraard ook verschillende dingen thuis ondernemen om de behandelingen voort te zetten. De specialist van schoonheidssalon Skins Only kan u verschillende tips geven om rimpels bovenlip te verminderen. Dit kan een cremé zijn maar ook bepaalde massage technieken en leefstijladviezen.

Lees hier meer over rimpel bovenlip.