Zomertips voor je huid

Bereid je huid voor op de zon met een peeling

Zorg ervoor dat je huid mooi egaal en glad is voordat je de zon in gaat. Zo zorg je er voor dat je mooier en egaal bruin wordt.

Pas je producten aan op het warmere weer

In de herfst en winter heb je vollere producten nodig dan in het voorjaar en zomer. Je kunt een lichtere/dunnere crème gaan gebruiken en bv iets extra’s doen met behulp van een intensief hydraterend serum. Of help je huid te herstellen na een zonnige vakantie met een serum wat vol zit met anti-oxidanten. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Gebruik UV-bescherming

Nog steeds is dit de beste anti-aging tip, zonnebrand. Smeer royaal en regelmatig met een goede zonbescherming. Hierdoor houd je je huid langer gezond en jeugdig. Ook met zonnebrand wordt je bruin alleen het duurt iets langer, maar het blijft ook weer langer. Zelfs die tien minuutjes naar de bakker om de hoek kunnen al te veel zijn. Zeg nou zelf een roodverbrand huidje is allerminst charmant (om het maar niet over rimpels te hebben). Lees hier gerust mijn blog over zonnebescherming.

Gebruik een aftersun na een dagje zon

Door een goede aftersun help je je huid te herstellen na een dag in de zon geweest te zijn. Nog een extra tip, Babor aftersun lotion.
Deze snel intrekkende aftersun lotion voor gezicht en lichaam reduceert onmiddellijk voelbaar een onaangenaam gespannen gevoel, irritaties en een hittegevoel en ondersteunt de regeneratie van ontstane huidirritaties. De huid ziet er duidelijk kalmer en meer ontspannen uit, ook bij het verbrand-zijn door de zon. Bovendien stimuleren speciale ingrediënten de melaninesynthese en zorgen zo voor een langer aanhoudende en gelijkmatigere bruine kleur door de zon.

Bescherm en voedt je huid van binnenuit

Door je huid ook van binnenuit te voeden ben je beter beschermd tegen schadelijke invloeden van de zon. Veel mensen slikken extra vitamine c in de winter maar in de zomer heb je meer bescherming nodig tegen vrije-radicalen (die komen vrij door de zon) en daar helpt vtamine c bij. Of denk eens aan onze supplementen van Phytocure, Pretty Woman, om je optimaal vrouw te voelen.

– Beschermt tegen huidveroudering (ook door zon)
– Versterkt haar en nagels
– Verstevigt de buste
– Geeft ondersteuning bij menstruatie en menopauze
– Gaat onzuivere en droge huid tegen

Beweeg in de buitenlucht

Pak eens wat vaker de fiets of ga een stukje lopen. Hierdoor krijgt je hele lijf meer zuurstof. Vind je dit lastig dan kun je jezelf een doel stellen, zoals (lopend) dat boek bij die vriendin wegbrengen of even een kijkje nemen bij dat winkeltje aan de andere kant van de stad.

Laat jezelf van je beste kant zien

Heb je mooie schouders, een mooie boezem of mooie benen? Focus je dan op deze punten. Besteed extra aandacht aan dit lichaamsdeel (met crèmes maar ook in de sportschool bijvoorbeeld) en ga voor kleding die je sterke punten mooi tot uiting laat komen.

En vooral….GENIET van de zomer 😉

 

Marleen de Niet

Deze blog werd geschreven door Marleen de Niet. Zij is een gepassioneerde huidspecialist die al meer dan 10 jaar ervaring heeft met meerdere facetten van huidverzorging, huidverbetering en huidverjonging. Met de tips en informatie die zij u geeft komt u zelf ook een stap dichter bij een mooie, stralende huid.