Voorjaar! Tijd voor een kuurbehandeling

 

Het voorjaar is aangebroken! Dat betekent dat het weer langer licht is wanneer je uit je werk komt, en dat je eindelijk de gordijnen kunt openen met de eerste zonnestralen. En ondanks dat het soms nog flink koud kan zijn, voelt het heel anders dan een aantal weken geleden. Het voorjaar betekent, kortom, tijd voor een frisse wind. En dat geldt ook voor je huid!

Beschadigde huidbarrière

In de winter heeft je huid behoorlijk wat te verduren gehad. De huidbarrière heeft beschadiging opgelopen door de schurende, koude wind langs je gezicht. Door de droge verwarmingslucht binnen verloor de huid bovendien veel vocht. Er werd minder talg aangemaakt, waardoor vocht minder goed kon worden vastgehouden en de huid slechter beschermd was. Winterse invloeden kunnen huidaandoeningen zoals eczeem of rosacea ook nog eens verergeren.

 

De perfecte timing

Tijd voor een oppepper, dus! En het voorjaar is daarvoor de perfecte tijd. De weersomstandigheden zijn net iets minder onaangenaam, maar het zonlicht heeft nog niet zoveel ruimte en kracht. Dat betekent dat de huid zich in relatief ‘veilige’ omstandigheden bevindt. Het is dé reden dat deze periode bij uitstek geschikt is voor kuurbehandelingen die de huid voeden, oppeppen en verzorgen. Bij Huidinstituut Skins Only zijn er verschillende mogelijkheden.

Wat is een kuur?

Een kuurbehandeling is wanneer er meerdere behandelingen in kortere periode worden uitgevoerd. Denk hierbij aan zo’n drie behandelingen in een periode van twaalf weken. Een kuur is effectief doordat de huid gestimuleerd en behandeld wordt, maar er precies voldoende tijd tussen zit om goed te kunnen herstellen en verbeteren. Een voorbeeld van zo’n kuurbehandeling is de Dermapenkuur.

 

Klaar voor zomerkiekjes

De Dermapen is een behandelmethode waarbij gewerkt kan worden aan huidverjonging. Het is een microneedlingtechniek waarbij aan de hand van minuscule naaldjes de huid wordt aangezet tot celvernieuwing. Doordat de aanmaak van collageen en elastine wordt aangewakkerd, wordt de huid steviger en soepeler. Ook verminderen littekentjes, rimpels en verslapping. De kuur bestaat uit drie behandelingen, maar ook een post-needling behandelkit voor thuis, zodat de huid de optimale verzorging krijgt. Zo is jouw huid in twaalf weken tijd klaargestoomd voor alle zomerkiekjes!

 

Andere kuren

Andere kuurbehandelingen die worden aangeboden bij Huidinstituut Skins Only zijn de Dermapeelingkuur en de Electroforesekuur. De Dermapeeling werkt aan de hand van fruitzuren en helpt bij een stralende en egale huid. De peeling zorgt ervoor dat de oude, dode huidcellen verwijderd worden waardoor onzuiverheden en ontsierende vlekjes verminderen. De Electroforesekuur kun je inzetten om een strakkere en minder doffe huid te krijgen. En mooi extraatje? Omdat dit dé tijd is voor een kuur, ontvang je een leuke korting.

 

Voor jou!

Heb jij zin in een heerlijke kuurbehandeling, of heb je vragen over huidverzorging of -verbetering? De specialistes van Huidinstituut Skins Only houden ervan om mensen iedere dag weer te laten stralen! Voor reinigingsbehandelingen, advies over je huid of andere behandelingen kun je altijd langskomen in Hellevoetsluis. Dan pakken we samen je huidproblemen aan, en zie je elke ochtend een stralende huid in de spiegel!

Kijk hier voor onze huidige aanbiedingen mbt de kuren.

 

Marleen de Niet

Deze blog werd geschreven door Marleen de Niet. Zij is een gepassioneerde huidspecialist die al meer dan 10 jaar ervaring heeft met meerdere facetten van huidverzorging, huidverbetering en huidverjonging. Met de tips en informatie die zij u geeft komt u zelf ook een stap dichter bij een mooie, stralende huid.