Ik wil een mooie huid, hoe doe je dat…tips voor een mooie huid!

 

Tips voor een mooie huid door een beauty professional.

Veel mensen hebben hun eigen gewoontes wat betreft hun uiterlijk en beauty. En ook ik heb bepaalde gewoontes en rituelen die ik met jullie kan delen. Dit zijn tips om een mooie huid te krijgen en te behouden.

Mooie huid door water, water en nog eens water….

Water is zo belangrijk ik kan het niet vaak genoeg zeggen. Helaas krijg in mijn praktijk regelmatig mensen die zelfs helemaal nooit water drinken, wat voor mij onbegrijpelijk is als je weet hoe belangrijk water is. Je lichaam bestaat voor ongeveer 70% uit water. Water zorgt voor zoveel processen in je lichaam dat het onmisbaar is. Zo belangrijk dat ik er binnenkort een aparte blog over ga geschreven.

Maar ook je huid heeft water nodig en zal er minder droog zijn en beter functioneren als je genoeg water drinkt. 1,5 liter per dag is het minimale wat je nodig hebt naast je gewone drankjes en als je meer dan 2 kopjes koffie drinkt meer aangezien dit vocht onttrekt. Maar met alleen water heb je nog geen mooie huid. Nog meer tips voor een mooie huid….

Gezond eten zorgt voor een mooie huid

Omdat ik niet geloof in de schijf van 5 van het voedingscentrum probeer ik veel meer groenten binnen te krijgen en minder snelle (ongezonde) koolhydraten iets meer eiwitten en zo goed als geen suiker. Suiker is een hele grote factor in huidveroudering en ik probeer dit zoveel mogelijk te vermijden door niet uit pakjes, zakjes te eten en zo min mogelijk bewerkt voedsel. Ik maak zoveel mogelijk zelf klaar en ben gek op smoothies. Ik maak bijna elke dag groene smoothies om zoveel mogelijk extra groenten binnen te krijgen. Door veel natuurlijke voeding te eten zoals groenten, fruit, ongebrande noten, eieren en superfoods krijg je de veel vitaminen mineralen en sporenelementen binnen. De groenten, fruit en kruiden zitten vol met anti-oxidanten en die zorgen ervoor dat je huid en dus ook je cellen van binnen uit worden beschermd .

Met supplementen een mooie huid van binnenuit

Naast dat ik een gezond eetpatroon probeer te volgen ben ik ervan overtuigd dat je door de juiste supplementen zeker weet dat je de juiste stoffen binnen krijgt. In het groente en fruit zitten veel minder vitaminen en andere stoffen als bv 50 jaar geleden. De bodem raakt uitgeput en eten word in kassen verbouwd waardoor het minder voedingsstoffen bevat. Je zou in deze tijd om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen 4 volle borden met verschillende groenten en fruit moeten eten. Nou ik kan je verzekeren dat is niet te doen en niet gezond je zou veel te veel suikers binnen krijgen met zo veel fruit en het is ook niet te betalen. Dus ik gebruik trouw elke dag een aantal supplementen, alles biologisch en puur natuur.

Mooie huid door huidverzorgingsproducten

De basis van een goede huidverzorging is een goede reiniging en een goede bescherming. Dit doe ik dan ook 2 keer per dag en raadt dat ook eigenlijk aan vanaf een jaar of 20. Als je 20 bent heb je doorgaans natuurlijk minder werkstoffen nodig dan als je 40 bent. Door elke dag iets aan huidverzorging te doen zal je langer een mooie huid behouden en minder snel huidproblemen krijgen. Het is belangrijk om je huid goed te beschermen tegen de zon aangezien dit een van de grootste factoren is die voor huid veroudering zorgt. Een mooie huid heeft ook stimulatie en voedingstoffen nodig. Stimulatie door elke dag intensief te reinigen (dat betekent niet met watjes of doekjes over je huid wrijven) met een diepgaande cleanser die de huid goed schoonmaakt, stimuleert en niet uitdroogt. En voedingstoffen door serums en ampullen om de huid tot verschillende processen aan te zetten.
Uiteraard gebruik de producten van Babor en Dermaquest. Deze zijn parabenen vrij en bevatten een hoge concentratie werkstoffen en ook zodanig genoeg werkstoffen dat ze echt huidverbetering kunnen behalen.

Maak je huid mooi door een professionele gezichtsbehandeling

Je kunt elke dag thuis iets aan huidverzorging doen maar voor intensievere resultaten of bij huidproblemen kom je toch echt bij de huidspecialist van Skins Only terecht. Met hogere concentraties aan werkstoffen, professionele peelings, apparatuur zoals ultrasound en radiofrequentie en massages kan er dieper in de huid gewerkt worden. Ik raad dit aan om als onderhoud één keer in de 4 tot 6 weken te ondergaan en als je een huidprobleem wilt aanpakken of je wilt een dieper en langduriger resultaat behalen vaker in bijvoorbeeld een kuur (meerdere behandelingen in een kortere periode). Als u daar meer over wilt weten kunt u contact opnemen onderaan de pagina.

Met een intensieve behandeling houdt je de huid in werking en stimuleer je de huid om nieuwe cellen aan te maken waardoor je een jeugdige huid behoudt.

Met deze tips voor een mooie huid kunt u al echte huidverbetering bereiken.

In ander blogs zal ik deze onderwerpen nog meer uitlichten als je daar interesse in hebt kijk ook eens bij mijn andere blogs.

Neemt u gerust contact op als u meer informatie wilt of persoonlijke tips voor een mooie huid.

CONTACT

Marleen de Niet

Deze blog werd geschreven door Marleen de Niet. Zij is een gepassioneerde huidspecialist die al meer dan 10 jaar ervaring heeft met meerdere facetten van huidverzorging, huidverbetering en huidverjonging. Met de tips en informatie die zij u geeft komt u zelf ook een stap dichter bij een mooie, stralende huid.