Hoe de Dermapen je huid kan verbeteren.

De Dermapen is de nieuwste techniek op het gebied van microneedling. De Dermapen heeft miniscule naaldjes die oppervlakkig de huid “verwonden”. Door de prikkeling in het bindweefsel komen groeifactoren vrij die zorgen voor de aanmaak van collageen en elastine.

Mijn eigen Dermapenbehandeling

Ik heb zelf ook al deze behandeling mogen ervaren. Bekijk hieronder mijn filmpje. Tijdens de dermapenbehandeling werd er eerst Emla crème gebruikt om de huid licht te verdoven en daardoor voelde ik helemaal niks ervan. De volgende dag was mijn huid nog een klein beetje rood, maar had ik er al geen last meer van. Mijn huid is door de dermapenbehandeling een stuk gladder geworden.

[youtube height=”250″ width=”600″]https://www.youtube.com/watch?v=A7y2enZTxZU[/youtube]

Waar is de dermapenbehandeling goed voor?

In de praktijk zet ik de dermapenbehandeling voornamelijk in tegen huidveroudering of bij huidproblemen. Meestal doe ik wel een paar dermapenbehandelingen voordat het optimale resultaat behaald is. Er zijn erg mooie resultaten behaald bij het verstrakken van de huid.

De dermapenbehandeling kan voor verschillende huidproblemen worden ingezet als huidverbetering, maar kan ook als huidverfrissende behandeling worden ingezet.

De dermapenbehandeling wordt o.a. ingezet voor:

  • Versteviging van de huid
  • Grove poriën
  • Acne littekens
  • Zon beschadiging
  • Pigment stoornis
  • Striae
  • Vermindering fijne lijntjes en rimpels

Juiste thuisverzorging bij de dermapenbehandeling

Als u de dermapenbehandeling wilt ondergaan vind ik het belangrijk dat u thuisverzorging gebruikt die daarbij aansluit. Ik heb een aantal producten die daarbij gebruikt kunnen worden aangezien de huid “verwond” is geweest. U kunt niet alle producten op een “open” huid gebruiken aangezien dit averechts kan werken en zelfs de huid kan irriteren.

Voor meer informatie over de dermapen kunt u op deze pagina meer vinden.

En wilt u zelf de dermapenbehandeling ervaren of weten of dit iets voor u is neem dan hier contact op.

 

Marleen de Niet

Deze blog werd geschreven door Marleen de Niet. Zij is een gepassioneerde huidspecialist die al meer dan 10 jaar ervaring heeft met meerdere facetten van huidverzorging, huidverbetering en huidverjonging. Met de tips en informatie die zij u geeft komt u zelf ook een stap dichter bij een mooie, stralende huid.