Een gezonde huid in de winter

Helaas zie ik deze periode veel huidjes die het zwaar hebben. De huid is droger en raakt daardoor sneller geïrriteerd. Het weer is verandert en dat heeft ook gevolgen voor je huid. Elke seizoen heeft je huid andere verzorging nodig.

Hoe weet je dat je andere verzorging nodig hebt?

Hij kan wat droger worden, irritaties kunnen ontstaan, schilferige en ruwe plekjes, jeukerige huid. Kortom je huid heeft meer weerstand nodig. Als je je creme heel snel intrekt en je huid misschien zelfs wat trekkerig aanvoelt is het tijd om een te kijken of je verzorging nog wel voldoet.

 

Wat heb je nodig voor een gezonde huid in de winter

Vet en vocht
Je huid is droger in de winter en heeft meer bescherming nodig. Je hebt meer vocht nodig en je hebt lipides (vet) nodig om de huid te helpen gezond te blijven. Gebruik een intensief voedend / hydraterend serum om je huid hierbij te helpen. Hoe beter de huid gehydrateerd is hoe meer hij kan hebben (betere huidweerstand). In je huid zit een barrièrefunctie (bescherming) die versterkt moet worden.
Lees ook droge huid. Je huid heeft ook vetten nodig deze helpen de huid soepel te houden en te beschermen tegen uitdroging. Begin op tijd met een vollere, iets vettere crème te smeren en voorkom irritatie, roodheid en schrale plekjes

Peeling
Waarschijnlijk is een droge huid is nu niet je enige probleem. Kijk je in de spiegel dan is er een grote kans dat je waarschijnlijk een doffe huid ziet door de opstapeling van dode huidcellen en een aantal vervelende pigmentvlekken. Na de mooie zomer verdwijnt je bruine kleurtje en blijft er dikwijls een huid over die er heel wat minder egaal en stralend uitziet dan in je vakantie.

Gelukkig is hier veel aan te verbeteren. Exfoliëren met een product met werkstoffen zoals glycolzuur of salicylzuur is nu echt een must. De huid krijgt een gladder huidoppervlak, doordat een exfoliant de dode huidcellen verwijdert en dus weer een fris, egaal en stralend aanzien. Maar een exfoliant doet nog veel meer; een exfoliant kan collageen opbouwen, pigmentvlekken verminderen, vocht vast houden en puistjes voorkomen. Let op dat je niet te veel exfolieert.

Je kunt ook een intensieve peeling in de salon doen om de huid gladder te maken en nieuwe cel-aanmaak te stimuleren voor een gezondere huid. Deze gaat een stuk dieper en is een stuk krachtiger dan een exfoliant voor thuis. Ik adviseer je graag.

Wilt u meer weten of een persoonlijk advies, neem dan contact op.

Bekijk hier onze acties die hierbij passen

Marleen de Niet

Deze blog werd geschreven door Marleen de Niet. Zij is een gepassioneerde huidspecialist die al meer dan 10 jaar ervaring heeft met meerdere facetten van huidverzorging, huidverbetering en huidverjonging. Met de tips en informatie die zij u geeft komt u zelf ook een stap dichter bij een mooie, stralende huid.