De bindweefselmassage voor een fitte en mooie huid!

 

Misschien doe jij je best om een fit leven te leiden. Je sport regelmatig, eet gevarieerd en gezond en drinkt genoeg water. Maar dat je een fit lijf hebt, hoeft niet automatisch te betekenen dat je ook een fitte huid hebt. Want iedereen moet eraan geloven: als je ouder wordt, is dat te zien aan de huid. Hoe goed je ook voor je huid zorgt, het huidverouderingsproces is niet te voorkomen. Maar dat betekent niet dat je het erbij hoeft te laten. Een bindweefselmassage kan je hierbij helpen….

 

Al vanaf je 25e

Al vanaf je 25e begint huidveroudering, ook al zie je dat nog niet meteen. De huid wordt langzamerhand dunner en er wordt minder collageen aangemaakt, wat ervoor zorgt dat de huid aan stevigheid verliest. Ook neemt het huideigen hyaluronzuur af, wat voorheen zorgde voor hydratatie en volume. Deze verschijnselen zorgen voor een slappere huid, en een huid met meer rimpeltjes en fijne lijntjes.

 

Huidproblemen

Maar ook littekens kunnen de huid ontsieren. Wist je dat zo’n 85% van de pubers en jongvolwassenen te maken heeft (gehad) met acne? Bij de één beperkt deze goedaardige aandoening van de huid zich tot slechts zo nu en dan een puistje, terwijl het bij de ander een serieus en veel groter probleem is. Degene die met ernstige acne heeft gekampt, weet wat voor littekens de aandoening tot gevolg kan hebben.

 

Huidveranderingen

De oorzaken van huidproblemen zoals veroudering en littekenvorming zijn divers. Zo kunnen genetische factoren of roken snellere rimpelvorming veroorzaken. Overmatig zonnen kan leiden tot pigmentvlekken of couperose. Als je last hebt van een huidprobleem waar je vanaf wilt, is het raadzaam een huidspecialist te bezoeken die huidverbeterende behandelingen kan uitvoeren. Een effectieve behandeling is de bindweefselmassage.

 

Bindweefselmassage

Maar wat is een bindweefselmassage? Dit is een therapeutische massage die erop gericht is de huidstructuur van het gezicht en hals te verbeteren. De bindweefselmassage wordt toegepast op de bindweefsellaag die zich tussen de spieren en de huid bevindt. Door de stevige massagegrepen worden de bindweefselcellen geprikkeld, wat ervoor zorgt dat het lichaam deze cellen sneller aanmaakt. In de huid wordt collageen en elastine aangemaakt, wat de structuur van de huid verstevigt. Ook verbetert hierdoor de opname van werkstoffen uit de huidverzorgingsproducten die je gebruikt. In feite maakt de bindweefselmassage jouw huid weer fit!

Een behandeling met resultaat

Maar wat is dan het resultaat van die behandeling die de huid fitter maakt? Doordat de stofwisseling van de huid wordt versneld, vervagen rimpels en fijne lijntjes. De versnelde stofwisseling draagt ook bij aan afvoer van vocht en afvalstoffen, waardoor plaatselijke vetophopingen verdwijnen. Ook verbetert de huidweerstand, waardoor acne vermindert. De bindweefselmassage zorgt voor een betere doorbloeding, waardoor de huid meer kleur krijgt, egaler wordt en strakkere contouren krijgt. En zodoende stap je na een aantal weken de deur uit met een stralende en jonger uitziende huid.

 

Meer dan je gezicht

Maar bindweefselmassage heeft effect op meer zaken dan alleen het gezicht. Dat wil zeggen dat er niet alleen lokaal effect wordt gesorteerd, maar dat de massage ook effect heeft op alle organen, spieren en bloedvaten die bij het gemasseerde lichaamsdeel horen. Op deze manier kunnen door middel van bindweefselmassage bepaalde andere klachten ook verminderen of zelfs helemaal verdwijnen. De bindweefselmassage is geschikt voor vrijwel alle huidtypen. Dus naast de toepassing bij huidproblemen, zoals acne, littekenbehandeling en huidveroudering, is de massage ook aan te raden bij klachten zoals:

 

– voor of na een cosmetische ingreep

– algehele stress

– migraine

– chronische verkoudheid

 

In de juiste handen

Heb jij ook last van acne, of van een ander huidprobleem? Dan ben je bij de huidspecialisten van Huidinstituut Skins Only in de juiste deskundige handen. Met de heerlijke, effectieve (huidverbeterende) behandelingen (zoals de Babor gezichtsbehandelingen) bezorgen zij jou ook weer een stralende en gezonde huid. Hier ben je trouwens óók aan het goede adres voor anti-aging treatments, zoals de ooglift waarbij er geen operatie aan te pas komt! De huidspecialisten van Skins Only werken met de producten van Babor. Neem een kijkje op de webshop en zie in één oogwenk welke producten jouw huid de ultieme beautyboost geven!

 

Marleen de Niet

Deze blog werd geschreven door Marleen de Niet. Zij is een gepassioneerde huidspecialist die al meer dan 10 jaar ervaring heeft met meerdere facetten van huidverzorging, huidverbetering en huidverjonging. Met de tips en informatie die zij u geeft komt u zelf ook een stap dichter bij een mooie, stralende huid.