De herfst in uw huid?

Het weer is nu echt verandert en dat heeft ook gevolgen voor je huid. Elke seizoen heeft invloed op je huid en het is daarom ook aan te raden om je hierop aan te passen. Vooral ons gezicht en handen hebben het zwaarder in de herfst. Het waait meer, het regent vaker , de kachel gaat weer aan. Door deze factoren heeft je huid het iets zwaarder dan normaal. Hij kan wat droger worden, irritaties kunnen ontstaan, schilferige en ruwe plekjes, jeukerige huid. Kortom je huid heeft meer weerstand nodig. Ik geef je wat tips voor huidverzorging in de herfst, om je huid in het najaar te verzorgen. Zo kun je goed voorbereid de winter in met een stralende huid.

  1. Andere huidverzorging in de herfst

Herfstaanbieding! Complex C voor extra weerstand en bescherming met reiniging, egaliserend serum en 3 voedende ampullen en superboost voor je huid. Nu voor € 70,- (zolang de voorraad strekt)

Je huid is droger in de herfst en heeft meer bescherming nodig. Je hebt meer vocht nodig en je hebt lipides (vet) nodig om de huid te helpen gezond te blijven. Gebruik een intensief voedend / hydraterend serum om je huid hierbij te helpen. Hoe beter de huid gehydrateerd is hoe meer hij kan hebben (betere huidweerstand). In je huid zit een barrièrefunctie (bescherming) die versterkt moet worden. Lees ook droge huid. Je huid heeft ook vetten nodig deze helpen de huid soepel te houden en te beschermen tegen uitdroging. Begin op tijd met een vollere, iets vettere crème te smeren en voorkom irritatie, roodheid en schrale plekjes.

Gebruik ook een reiniging die de huid niet uitdroogd. De Hy-öl met de phyto-active is een zachte olie reiniging van Babor die de huid grondig reinigd en tegelijkertijd voedt. (zonder de huid te verstoppen, op natuurlijke basis)

Wanneer je last hebt van couperose gebruik dan voor een speciale crème die u tegen de kou beschermt wanneer je naar buiten gaat. In deze speciale crèmes zitten extra veel lipiden en weinig vocht, door het lage vochtgehalte kan de crème niet op de huid bevriezen.

Gebruik voor de handen een beschermende handcremé.

Vraag gerust naar advies voor huidverzorging in de herfst.

 

 

 

  1. Ga exfoliëren (scrubben of een peeling)

    Peeling van Dermaquest bij schoonheidssalon Skins Only Hellevoetsluis

Waarschijnlijk is een droge huid is nu niet je enige probleem. Kijk je in de spiegel dan is er een grote kans dat je waarschijnlijk een doffe huid ziet door de opstapeling van dode huidcellen en een aantal vervelende pigmentvlekken. Na de mooie zomer verdwijnt je bruine kleurtje en blijft er dikwijls een huid over die er heel wat minder egaal en stralend uitziet dan in je vakantie.

Gelukkig is hier veel aan te verbeteren. Exfoliëren met een product met werkstoffen zoals glycolzuur of salicylzuur is nu echt een must. De huid krijgt een gladder huidoppervlak, doordat een exfoliant de dode huidcellen verwijdert en dus weer een fris, egaal en stralend aanzien. Maar een exfoliant doet nog veel meer; een exfoliant kan collageen opbouwen, pigmentvlekken verminderen, vocht vast houden en puistjes voorkomen.

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor de mild peeling van Babor om op een milde manier de huid een opfrisbeurt te geven.

Ik raad aan om na een exfoliant een voedend masker, een intensieve ampul of intensief serum te gebruiken om de huid te helpen met herstellen. Exfolieer niet te veel, laat je adviseren voor huidverzorging in de herfst om irritatie te voorkomen.

Je kunt ook een intensieve peeling in de salon doen om de huid gladder te maken en nieuwe cel-aanmaak te stimuleren voor een gezondere huid. Deze gaat een stuk dieper en is een stuk krachtiger dan een exfoliant voor thuis. Ik adviseer je graag.

  1. Douche niet te lang of te heet

Als je te lang en te heet onder de douche staat droogt je huid ook uit. Hierdoor wordt je huid nog kwetsbaarder, helemaal als je ook nog een sterk uitdrogende douchegel of badschuim gebruikt. Gebruik een voedend doucheproduct en smeer je goed in na het douchen en badderen.

  1. Bescherm je lippen

Vaak merk je het eerst aan je lippen dat het weer verandert. Je lippen zijn zeer gevoelig voor kou, regen en wind. Smeer daarom uw lippen goed in om ze te beschermen. Bij schoonheidssalon Skins Only vindt je een rijke lipverzorging  van Babor die je lippen weer zacht en soepel maakt. Vanaf €8,-

  1. Zorg voor een hogere luchtvochtigheid in huis of op je werk

Thuis staat de centrale verwarming weer vaker aan, hierdoor ontstaat een relatief laag vochtigheidspercentage van de lucht waardoor uw huid meer vocht verliest. Probeer de ruimte waarin je leeft in de winter vochtig te houden. Plaats een luchtbevochtiger of plaats bakjes met water op uw verwarming. Ook dit val onder huidverzorging in de herfst.

  1. Gebruik ondersteunende supplementen

Ik weet dat de meeste Nederlanders nog niet gewend zijn om dagelijks extra essentiële voedingsstoffen in te nemen oftewel supplementen. Dit is geen vervanging van je voeding maar een aanvulling. Je lichaam wordt constant blootgesteld aan allerlei stressfactoren (roken, stress, slaaptekort, onvoldoende groente en fruit, onvoldoende beweging enz.) Aanvullende hoogwaardige supplementen kunnen je helpen gezonder te leven, je beter te voelen en je er beter uit laten zien. Wil je weten welke suppletie bij jou past neem dan contact op.

 

Wilt u meer weten of een persoonlijk advies, neem dan contact op.

 

 

 

Marleen de Niet

Deze blog werd geschreven door Marleen de Niet. Zij is een gepassioneerde huidspecialist die al meer dan 10 jaar ervaring heeft met meerdere facetten van huidverzorging, huidverbetering en huidverjonging. Met de tips en informatie die zij u geeft komt u zelf ook een stap dichter bij een mooie, stralende huid.