We mogen weer! Tijd voor een detox voor de huid

Ken je dat gevoel, dat je na een lange winter in de eerste zonnestralen opmerkt dat je huid nog niet zomerklaar is? De huid reageert gevoelig, oogt dof en vertoont misschien wat onzuiverheden. Logisch, want je bent veel binnen geweest in droge ruimtes en hebt weinig zonlicht gehad. Nu we met zijn allen veel binnen zijn geweest en daardoor veel minder bewogen hebben, kan het zijn dat je dat goed kan merken aan je huid. Tijd om te resetten voor een frisse wind!

Bezoekje aan huidspecialist

Langzamerhand mogen we voorzichtig weer meer, en ook behoort een bezoekje aan de huidspecialist weer tot de mogelijkheden. Dat is waardevol, want de buitenkant is vaak een reflectie van hoe jij je vanbinnen voelt. En bovendien, in een tijd van spanning en stress is een beetje ontspanning en zelfzorg zeer welkom. Daarbij kan je vermoeide, mogelijk doffe of onzuivere huid wel wat aandacht gebruiken!

Nieuwe start

Onzuiverheden en dofheid ontstaan doordat dode huidcellen zich opstapelen op de huid. Door droogte, weinig zonlicht en een slecht doorbloede huid door een gebrek aan beweging, houdt de huid deze dode huidcellen en afvalstoffen langer vast. De natuurlijke glans lijkt te verdwijnen en poriën raken verstopt, met puistjes en onzuiverheden tot gevolg. Wanneer verveling toeslaat en je gaat krabben, verergert dit vervolgens alleen maar. Bij Huidinstituut Skins Only bieden we verschillende ‘detox-behandelingen’ aan om jouw huid die nieuwe start te geven die het verdient.

Verschillende mogelijkheden

Er zijn hiervoor drie mogelijkheden te benoemen. Zo kun je overwegen een intensieve peeling uit te laten voeren. Middels een peeling worden oude huidcellen verwijderd en verdunt de huid enigszins. Op die manier kan de huid weer beter vocht opnemen, en worden de huidcellen geactiveerd om weer nieuw collageen en elastine aan te maken. Dit zijn stofjes die de huid strak en gezond houden. Doordat de oude huidcellen verwijderd zijn, verdwijnen kleine oneffenheden ook.

Stralend en gezond

Een andere manier om de huid te ‘detoxen’, is middels een bindweefselmassage. Ben je erg bleek en heb je last van donkere kringen? Mogelijk heeft jouw huid een zuurstoftekort. Tijdens een bindweefselmassage worden spanningen in je gezicht losgemaakt en eventuele blokkades opgeheven. Het transport van zuurstof komt weer op gang, en daarbij is de doorbloeding gestimuleerd. Ook wordt overtollig vocht dat je in de afgelopen periode hebt opgeslagen afgevoerd. Dat geeft een liftend effect aan de huid, en je ziet er weer een stuk stralender en gezonder uit.

Weer fris naar werk

Ook kun je een Ultrasound Duoliftbehandeling overwegen. Bij deze behandeling wordt kleurentherapie met geluidsgolven gecombineerd. Het doel? Het afvoeren van afvalstoffen en het stimuleren van de aanmaak van collageen. Dat gebeurt doordat de geluidsgolven akoestische druk op de huid uitoefenen. Zodoende fungeert het als het ware als een massage. De huid verstevigt en rimpelvorming neemt af. Zo zie je er weer fris uit wanneer je weer op je werk kan verschijnen!

De zomer is het moment om je huid een heerlijke opfrisser te geven. Reset haar met een van deze detox mogelijkheden. Lees verder!

Marleen de Niet

Deze blog werd geschreven door Marleen de Niet. Zij is een gepassioneerde huidspecialist die al meer dan 10 jaar ervaring heeft met meerdere facetten van huidverzorging, huidverbetering en huidverjonging. Met de tips en informatie die zij u geeft komt u zelf ook een stap dichter bij een mooie, stralende huid.