Last van huidveroudering? Het kan best lastig te accepteren zijn dat je strakke huid verandert in een verslapte, hangende huid. Je uitstraling is daardoor niet meer hetzelfde en soms oog je vermoeid terwijl je dat niet bent. Maar je hoeft je niet zomaar neer te leggen bij huidveroudering. Een goede verzorging en behandelingen kunnen helpen een strakker velletje te krijgen of te behouden, bijvoorbeeld door de bindweefselmassage.

De nodige stofjes

Misschien zeggen deze twee woorden jou wat: collageen en elastine. Een jonge en gezonde huid bevat een grote hoeveelheid van deze stofjes. Collageen is verantwoordelijk voor het verstevigen van het bindweefsel in je huid, wat je huid strak houdt. Daarnaast beweeg je je gezicht regelmatig op een dag. Nadat je huid uitgerekt of vervormd is, gaat elastine aan de slag. Dat zorgt ervoor dat je huid terugveert naar zijn oorspronkelijke vorm. Wanneer je ouder wordt, maakt de huid steeds minder van deze stofjes aan en de huid verslapt.

Feiten en weetjes

Wist je dat…

  • …de aanmaak van elastine en collageen al afneemt vanaf je 25ste levensjaar? Dit is een zeer traag proces en het duurt zeker nog een aantal jaren voordat je de eerste tekenen van huidveroudering terugziet. Toch is het op die leeftijd al belangrijk om je huid zo goed mogelijk te beschermen tegen huidveroudering.
  • …je het elastine- en collageenniveau kunt ondersteunen door het innemen van een supplement? Collageen is er zowel in poeder- als pilvorm.
  • …om de aanmaak van collageen en elastine te verbeteren, een gezichtsmassage kan helpen? Massage is niet alleen goed voor ontspanning, maar ook voor huidverbetering.

Bindweefselmassage

Een effectieve huidverstevigende massage is de bindweefselmassage. Deze therapeutische vorm van masseren richt zich op je huidconditie. Door speciale kneedtechnieken stimuleert het je bindweefsel. Hierdoor komt de aanmaak van collageen en elastine op gang. Je huid raakt beter doorbloed, wordt gladder en je algehele huidconditie verbetert. Ook kan je huid eventuele verzorgingsproducten beter opnemen.

Langer resultaat

Hoe vaak je een bindweefselmassage laat doen, hangt af van jouw wensen en verwachtingen. Het liftende effect na de behandeling is tijdelijk. Als je dus voor een langere tijd je strakke huid wilt behouden, zul je regelmatig terug moeten komen voor een bindweefselmassage. Hoeveel behandelingen voor jou geschikt zijn, kan de specialist over adviseren.

Andere mogelijkheden

Naast het verbeteren van je huidconditie, werkt een bindweefselmassage onder andere bij:

  • Acné
  • Littekens
  • Rimpelvorming
  • Voor of na cosmetische ingreep
  • Algehele stress
  • Migraine
  • Chronische verkoudheid

Over Huidinstituut Skins Only

Ben jij klaar met je verslapte huid en wil jij weer een strakke huid? Bij Huidinstituut Skins Only staan we voor jou klaar. De bindweefselmassage is één van onze behandeling tegen huidveroudering. Daarnaast bieden wij ook behandelingen aan zoals een Duolift of een Dermapen-behandeling. Bovendien kunnen wij jou ook helpen met andere huidproblemen, zoals acne of een doffe uitstraling. Wij helpen je graag bij een huid in topconditie!