Wil je ook een schone huid krijgen dan is het tijd om te reinigen…

Zo het nieuwe jaar is weer begonnen iedereen is zijn huis aan het schoonmaken na de feestdagen. Dus ik dacht laten we eens wat extra aandacht besteden aan hoe kun je een schone huid krijgen.

De basis van een goede huidverzorging is een goede reiniging. Gedurende de dag komen er een hoop stofjes en vuil op de huid die er ’s avond weer afgehaald moeten worden. Je kunt je voorstellen dat resten make-up maar ook viezigheid van je handen als je aan je gezicht zit of roet en stof deeltjes uit de lucht. Als dit op je huid blijft zitten hoopt dat zich steeds verder op en kan het je huid verstoppen en zelfs irriteren. Dus altijd je huid reinigen om een schone huid te krijgen.

Ook zorgt een goede reiniging ervoor dat je huidverzorging beter word opgenomen in de huid. Je reiniging is als het ware de voorbereiding van de huid om daarna hydratatie, voeding of bescherming te krijgen.

Is reinigen echt nodig voor een schone huid?

Ja! Ik krijg vaak die vraag van mensen die bijvoorbeeld geen make up dragen. Of er word gezegd “Dat deden we vroeger ook nooit” Tijden zijn veranderd er zitten veel meer fijnstof deeltjes in de lucht, evenals roet en uitlaatgassen. Het eten is veranderd waardoor mensen niet voldoende voedingstoffen binnen krijgen en veel meer toxische stoffen. Je huid is een uitscheidingsorgaan en heeft daar dus ook last van. Dus zelfs als je geen make-up draagt gewoon reinigen. Bij Skins Only is het huideigen herstellende vermogen altijd erg belangrijk, dit kunnen we bevorderen door goede huidverzorging.

Hoe vaak moet ik mijn huid reinigen?

Je reinigt je huid 2 keer per dag, in de ochtend en in de avond. Als je dit niet gewend bent lijkt dit misschien veel maar ik zal even uitleggen waarom. Je huid is ’s nacht ook aan het werk en scheidt dat afvalstoffen en vetstoffen uit. Als je wakker wordt ligt dit op je huid en vetstoffen krijg je niet alleen met water gereinigd. Je hebt dus een reinigingsproduct nodig om een schone huid te krijgen.

Wat voor reiniging dan?

Mijn voorkeur gaat uit naar een reiniging met water. De reden hiervan is dat een reiniging die je met water moet gebruiken dieper reinigt. Hiermee krijg je ook het meeste vuil uit je porien. In tegenstelling tot reinigingsdoekjes wat de meeste mensen zo makkelijk vinden. Reinigingsdoekjes en de meeste reinigingsproducten die je op een watje moet aanbrengen, halen alleen oppervlakkig vuil van de huid. Een echte diepe reiniging krijg je hiermee gewoon niet voor elkaar.

Verschillende reiniging voor het gezicht.

  • Reinigingsmilk
  • Reinigingsolie
  • Reinigingsfoam
  • Reinigingsgel

Voor elke huid is een passende reiniging. Je kan met de reiniging al veel bereiken bijvoorbeeld:

  • Kalmeren bij een gevoelige huid
  • Talg productie verminderen bij een vette of acné huid
  • De huid stimuleren bij een doffe huid
  • De huid hydrateren/voeden bij een droge huid

Kortom voor iedere huid een reiniging

Bijvoorbeeld een Babor reiniging

De Hy-öl en phytoactives van Babor hebben een dubbele werking. Het in olie oplosbare vuil word verwijdert door de hy-öl en het in water oplosbare vuil wordt verwijdert door de phytoactives. Make up resten en huid talg zijn vetstoffen en zoals je misschien wel weet krijg je vetstoffen het makkelijkst weg met een andere vetachtige stof. De hy-öl is overigens een olie maar verstopt niet omdat dit van natuurlijke oliën is gemaakt. Nog een voordeel is dat deze reiniging voor bijna alle huidtypen ingezet kan worden en niet alleen reinigt maar de huid ook verzorgt.

Hoe reinig je het beste?

Bij een goede reiniging moet je niet te zuinig zijn. Pak voldoende product en verdeel dit met je handen over je gezicht. Reinig je huid met je handen zo voel je je huid goed aan en kan je ook stevige druk geven. In de praktijk zie ik vaak dat de slapen, de kin, de kaakrand en de hals vaak worden vergeten of niet goed worden meegenomen. Neem het af met lauwwarm water, het beste is om een compres te gebruiken dat je goed alles er weer af haalt en je hebt een beetje het gevoel van de schoonheidsspecialiste thuis.

Wilt u ook weten welke reiniging het beste is voor uw huid?

Voor een passend advies kunt u terecht bij schoonheidssalon Skins Only.

 

Marleen de Niet

Deze blog werd geschreven door Marleen de Niet. Zij is een gepassioneerde huidspecialist die al meer dan 10 jaar ervaring heeft met meerdere facetten van huidverzorging, huidverbetering en huidverjonging. Met de tips en informatie die zij u geeft komt u zelf ook een stap dichter bij een mooie, stralende huid.