Pukkel explosie na de zomer

Volgens de berichten is de zomer aan het verdwijnen en maakt deze plaats voor de herfst. Op je huid laat de zomer vaak je pukkels en acne verdwijnen of minder worden. Maar als het dan wat minder zonnig wordt komen ze vaak terug en soms zelfs twee keer zoveel als je er niks aan doet. Wees dit voor en laat je huid goed behandelen.

Hoe kan het dat je acne rustiger is in de zomer?

Door de zon droogt je huid uit, kleurt je huid bruin en verdikt je huid waardoor het “LIJKT” alsof er minder pukkels zijn. Maar helaas moet ik je teleurstellen. Vaak verergert je acne na de zomer.

Pukkel explosie

Doordat je huid verdikt is heeft de talg meer kans om te gaan ontsteken omdat het eerder verstopt raakt. Dit resulteert vaak in een explosie van pukkels zodra de zon minder gaat schijnen. Je huid wilt het talg kwijt maar dat lukt niet doordat de huid verdikt is en zal ook sneller gaan ontsteken.

Pukkels verminderen en pukkels voorkomen

Door een goede reiniging thuis en in de salon kun je voorkomen dat je huid veel pukkels zal krijgen. Met de juiste producten waar bijvoorbeeld zuren in zitten kun je dieper tot in de poriën reinigen. Ga zelf niet te veel aan je huid zitten.

Hoe knijp je een puistje uit

Als je het echt niet kunt laten om er vanaf te blijven. En als je toch echt een witte puist heb, was je gezicht en je handen, pak een tissue, wikkel deze om je vingers en druk voorzichtig naast het puistje. (dus niet met je nagels) Als er vocht of bloed uitkomt stop dan met drukken. Pak een beetje alcohol of desinfectie en dep het schoon met een wattenstokje. Smeer er daarna niks meer op dus geen make-up bv. Laat het gewoon opdrogen. Het beste is dan ook voor het slapen gaan.

Ga geen pukkels uitknijpen die geen witte kop hebben omdat je je huid ook kunt beschadigen.

Samen zorgen we voor je huid.

Marleen de Niet

Deze blog werd geschreven door Marleen de Niet. Zij is een gepassioneerde huidspecialist die al meer dan 10 jaar ervaring heeft met meerdere facetten van huidverzorging, huidverbetering en huidverjonging. Met de tips en informatie die zij u geeft komt u zelf ook een stap dichter bij een mooie, stralende huid.