Dit is mijn ervaring met de Jessner peeling

Ik heb een regel in mijn salon en dat is dat ik alle behandelingen zelf ook moet ondergaan omdat ik wil weten wat mijn klanten ervaren. Dus het was nu tijd voor een zeer intensieve peeling de Jessner peeling.

Allereerst wil ik even duidelijk maken dat dit over een Jessner peeling gaat en wat ik beschrijf dus niet voor alle chemische peelings geldt o.a. dat je niet bij alle peelings zo gaat vervellen.

Wat is een chemische peeling?

Een chemische peeling is een behandelmethode om verschillende doeleinden aan te pakken. Er wordt met zuren op de huid gewerkt en deze zuren dringen diep in de huid door zodat ze het huidvernieuwingsproces kunnen stimuleren. Dit houdt in dat je dus sneller een nieuwe, gezondere huid zult krijgen. Lees hier meer over peelings.

Verschillende chemische peelings

Er zijn verschillende zuren die we kunnen gebruiken. Iedere zuur zal tot een bepaalde diepte in de huid komen en dus een ander doel hebben. Het ene zuur werkt op de rimpels, het andere weer op ontstekingen of pigmentstoringen. Ik heb een Jessner peeling ondergaan en dit is samen met de TCA peeling de meest heftige die je kunt ondergaan in de schoonheidssalon.

Wat doet de Jessner peeling?

De Jessner peeling is een gecombineerde chemische peeling (verschillende zuren bij elkaar) die op verschillende problemen kan werken. Ik had wat last van onzuiverheden onderhuids. En we hebben daar de peeling op aangepast. Bij deze peeling heb je dus ook last van schilfering omdat je huidvernieuwing wordt versneld. De Jessner maakt de huid gladder, strakker en egaler. Ik merk ook echt dat mijn huid steviger is geworden.

Voor en nabehandeling

Je kunt niet zomaar een Jessner peeling of een TCA peeling ondergaan. Het zijn zeer effectieve peelings maar je moet de huid goed hierop voorbereiden en ook zeer goed na verzorgen. Ik heb een week lang met schilfers gelopen maar daarna was mijn huid echt mooi glad en egaal.

Ik heb een klein filmpje van het proces gemaakt zodat jullie kunnen zien wat het een beetje inhoudt en ik heb wat foto’s geplaatst. Hier een beschrijving van mijn ervaring dag tot dag.

Dag van peeling: Tijdens de peeling voel ik warmte en dat het brandde en prikkelde. Tijdens de peeling werd de huid rood meteen erna was het al weer weg.
Dag 1: Mijn huid voelt droog en trekkerig. Hij kriebelt ook een beetje maar ik mag er niet aanzitten.

Dag 2: De eerste schilfers zijn te zien en ik voel ze steeds verder schilferen als ik praat. Ik moet me inhouden niet te gaan pulken.
Dag 3: Mijn hele gezicht ziet er erg droog huid en de schilfering trekt door naar de kaakrand en wangen.

Dag 4: De velletjes komen er nu echt af en ik zie al een mooie roze huid tevoorschijn komen.
Dag 5: Nog maar kleine velletjes, de schilfering zit nog een beetje bij mijn haargrens, maar als je het niet weet zie je het niet.

Dag 6: Huid is mooi glad en poriën zijn fijner en mijn straalt.

Dag 7: Nog een lichte schilfering hier en daar maar ik ben blij dat mijn huid weer normaal is en dat hij er mooi uitziet. Ik krijg complimenten van mensen dat mijn huid straalt. Kijk daar doe ik het voor 🙂

Marleen de Niet

Deze blog werd geschreven door Marleen de Niet. Zij is een gepassioneerde huidspecialist die al meer dan 10 jaar ervaring heeft met meerdere facetten van huidverzorging, huidverbetering en huidverjonging. Met de tips en informatie die zij u geeft komt u zelf ook een stap dichter bij een mooie, stralende huid.