Is oogcreme nodig?

Ik ben er zelf ook vrij laat mee begonnen: oogcreme! Ondanks dat ik zelf al 14 jaar in het vak zit was ik er ook niet altijd van overtuigd dat ik oogcrème zou moeten gebruiken. Nou kwam dat natuurlijk ook omdat ik geen rimpels had/heb 😉 en dan denken de meeste mensen : “ ik heb geen oogcreme nodig”.

Waarom een oogcreme nodig?

De huid rond je ogen tekent erg snel en kan echt een stempel drukken op hoe je je voelt. Verzorging is dus van groot belang!

Ondertussen weet ik dat een oogcreme er niet alleen is als je rimpels hebt. Oogcreme gebruik je ook ter voorkomen van rimpels en om je huid gezond te houden en te hydrateren. Sommige “experts” zeggen dat oogcreme of gewone gezichtscrème niet van elkaar verschillen maar daar wil ik toch even op ingaan.

Huid rond de ogen anders

  • De huid rond de ogen is een stuk dunner dan de rest van je gezichtshuid. Test het zelf maar eens door je huid op te pakken op je wang en onder je oog.
  • Er zitten niet tot nauwelijks talgklieren, kijk maar eens naar je poriën hoe fijn ze zijn
  • De huid is kwetsbaarder, rond je ogen prikt je huid sneller, irriteert sneller, wordt sneller rood.
  • Maskers mogen ook meestal niet rond de ogen, waarom? Omdat deze gevoeliger is.

Overtuigd?

Ik ben zelf ondertussen 31 en smeer nu een tijdje elke dag oogcreme, het kost me 5 seconden extra per keer….ja echt waar 5 seconden om het flesje te pakken en aan te brengen!!!

Verschillende oogcremes

Oogcremes zijn er in verschillende vormen. Ik gebruik hem zelf om te verzorgen en hydrateren. Ook ik had al fijne lijntjes maar let op dit waren droogte lijntjes en nog geen rimpels. Daarvoor heb je dus een oogcrème nodig.

Door vroeg te beginnen met een passende oogcreme kun je het dus langer uitstellen voordat je rimpels krijgt rond je ogen.

Je hebt natuurlijk ook oogcrème met bestanddelen die rimpels kunnen verminderen. Vaak zitten er dan bv peptides in.

Dus is een oogcreme nodig?

Ja ik denk van wel als je je huid rond je ogen langer strak, mooi, gehydrateerd en stralend wilt houden.

Is er meer?

Ja er is meer want je kunt ook door een goede gezichtsbehandeling de huid rond je ogen helpen. Zelfs bij eczeem-achtige klachten! Neem gerust contact op voor meer informatie!

Interesse gekregen in een oogcreme? Krijg 10% korting op een oogcrème die bij jou past bij schoonheidssalon Skins Only in Hellevoetsluis op vertoon van deze blog! Verkrijgbaar vanaf €38,50 gaat ong. 5 maanden mee.

 

Denk je dat iemand anders dit ook interessant vind deel gerust dit bericht!

Marleen de Niet

Deze blog werd geschreven door Marleen de Niet. Zij is een gepassioneerde huidspecialist die al meer dan 10 jaar ervaring heeft met meerdere facetten van huidverzorging, huidverbetering en huidverjonging. Met de tips en informatie die zij u geeft komt u zelf ook een stap dichter bij een mooie, stralende huid.