Huidverbeterende supplementen

Al jaren ben ik met huidverbetering bezig. Voornamelijk vanaf de buitenkant met behandelingen. Nu is het eigenlijk gek dat de meeste mensen alleen vanaf de buitenkant werken want als je logisch nadenkt komt een mooie huid van binnenuit, je huid groeit van binnen naar buiten.

Ik eet gezond….toch?

Nu zul je ook meteen denken “ja maar ik eet heel gezond”. Wist je dat de hoeveelheid vitamine en mineralen in groenten en fruit aanzienlijk is afgenomen? En hoeveel groenten eten we nu eigenlijk?

Een volwassene heeft minimaal 200 gram groenten nodig per dag en gemiddeld is dit 120 gram per dag. En daarnaast eet de gemiddelde Nederland te veel suikers, zuivel en toevoegingen wat verwerkt zit in veel voeding (o.a. e-nummers, pesticiden). Deze stoffen werken ontstekingsbevorderend. Dit houd in dat je lichaam heel hard moet werken om deze voeding te verwerken en daar gaan de voedingsstoffen aan verloren. Dus de meeste mensen krijgen te weinig nutriënten binnen.

Energie (en dus ook voedingsstoffen) verdeling in rust kcal/24 uur

Lever 302
Brein 257
Spieren 239
Spijsvertering 236
Hart 171
Nieren 123
Immuunsysteem 86
Vet 41
Huid 27
Botten 23

Als je kijkt naar hoeveel energie en dus voedingsstoffen uiteindelijk bij je huid terecht komen is dat bar weinig. En als je dus bedenkt dat je al een tekort hebt wat eerst naar je vitale organen gaat blijft er niets tot weinig over voor je huid. Als er dus (vroegtijdige) veroudering optreed of een huidprobleem is dit een tekenen dat er langer een tekort is.

Bouwstenen voor je huid en lichaam

Om je huid de juiste voeding en bouwstenen te geven moet je lichaam eerst voldoende bouwstenen hebben. Dit kun je een gedeelte met gevarieerde  voeding doen maar zoals eerder gezegd zitten daar ook niet voldoende voedingstoffen in. Daarnaast kun je met huidverbeterende supplementen gaan werken. Deze zullen naast een gezonde, mooie huid  ook voor een betere gezondheid zorgen.

Behandelingen icm huidverbeterende supplementen

Specialistische technieken en -apparatuur zijn verder ontwikkeld, evenals intensief werkende cosmetica. Deze technieken, apparaten en cosmetica hebben als doel de cellen welke collageen- en elastine vezels produceren in onze huid te activeren.

Deze intensieve behandeling zijn  fitness voor onze huid.

Echter om deze huid verbeterende behandelingen goed te laten slagen en echt resultaat te kunnen bereiken is het belangrijk dat de huid wordt geholpen met de juiste voedingstoffen van binnenuit.

En zoals u uit het voorgaande heeft kunnen lezen gaat dat niet lukken wanneer we dit alleen maar vanuit onze voeding moeten doen.

Daarnaast is het zo dat juist de bouwstoffen voor de huid (collageen en elastine), niet meer worden gegeten. Denk dan eens aan b.v. de huid van de vis, of het kraakbeen.

De meeste mensen schuiven de huid van hun stukje vis (als die er al aan zat), naar de rand van het bord.

Maar denk ook eens aan de goede vetten die we te weinig binnen krijgen via onze voeding, deze vetten belangrijk voor de bescherming van onze huid, en het tekort aan kleurstoffen die we volop moeten binnen krijgen via groente en fruit en geloof me met de 2 ons…en 2 stuks…  komen we er niet uit.

 

Dit is de reden dat ik in mijn praktijk werk met huidverbeterende supplementen (nutri-cosmetics).

Deze huidverbeterende supplementen zijn een bron van voedingsstoffen specifiek ontwikkeld voor verbetering en optimale bescherming van onze huid.

Juist in combinatie met de intensieve behandelingen die ik geef in het instituut! Met deze behandelingen vragen we nogal wat van de huid. Om ook echt resultaat te krijgen welke u van de behandelingen en producten voor thuisgebruik verwacht, is het belangrijk de huid van binnenuit te voeden, tenslotte komt de liefde voor onze huid altijd van 2 kanten!

 

Advies

Als je gericht aan je huid wilt werken geven wij je graag advies welke verzorging en supplementen het beste bij jouw huidconditie of huidprobleem passen.

Voor een huidmeting van Laviesage kunt u dinsdag 5 juli terecht bij Skins Only in de salon. Deze dag zit snel vol dus reserveer snel je plekje via info@skinsonly.nl

 

Marleen de Niet

Deze blog werd geschreven door Marleen de Niet. Zij is een gepassioneerde huidspecialist die al meer dan 10 jaar ervaring heeft met meerdere facetten van huidverzorging, huidverbetering en huidverjonging. Met de tips en informatie die zij u geeft komt u zelf ook een stap dichter bij een mooie, stralende huid.