Eczeem in het gezicht

De laatste tijd zie ik meer klanten met eczeem in het gezicht in mijn stoel. Vaak denken mensen dat er niks aan te doen is maar er is zeker wat aan te doen!!!

Wat is eczeem in het gezicht?

Eczeem is een ontstekingsreactie van je huid. De huid kan jeuken, irriteren en ruw aanvoelen. Vaak is de huid ook een stuk droger. Op de plekjes kunnen blaasjes of huidscheurtjes ontstaan. Sommigen hebben natte eczeem waarbij er dus vocht uit de blaasjes komt en anderen hebben droge eczeem waarbij de huid uit droge, ruwe plekken bestaat vaak ook met schilfers.

Vooral de droge eczeem in het gezicht kan goed behandelt worden.

Hoe ontstaat eczeem in het gezicht?

Zelfs de artsen weten niet zo goed wat de oorzaak van eczeem in het gezicht zou kunnen zijn. Het kan te maken hebben met je immuunsysteem wat abnormaal reageert, het kunnen omgevingsfactoren zijn, allergische ziekte zoals astma, afwijkingen in de huid of een huid die erg droog en gevoelig is geworden door omstandigheden (airco, verwarming, weer en wind).

Er zijn een aantal factoren die vaak een grote rol spelen bij eczeem in het gezicht.

Voeding- suikers, bewerkt voedsel en verkeerde vetten zijn ontstekingsbevorderend. Deze voedingsmiddelen zijn eigenlijk voeding voor ontstekingen, wat eczeem dus ook is. Maar ook stress is een grote trigger van eczeem. Lees hier meer over de relatie van voeding en je darmen met eczeem door Jesse van der Velde.

Bij eczeem in het gezicht is de barrière van je huid verstoord waardoor de stoffen die je op de huid aanbrengt dieper in de huid komen en daar een reactie of irritatie kunnen veroorzaken. Daarom is het van groot belang dat je de juiste producten gebruikt die je huid barrière herstellen en je huid kalmeren en beschermen.

Medicatie voor eczeem

De meeste medicatie voor eczeem zijn op basis van cortisonen en verdund de huid. Hierdoor wordt de huid ook weer kwetsbaarder en droger waardoor je dus ook weer sneller eczeem krijgt. Zo blijf je in een vicieuze cirkel.

Wil je ook van je eczeem, roodheid of irritatie af??

Om je eczeem te verminderen of zelfs kwijt te raken heeft Skins Only Hellevoetsluis een speciaal systeem bedacht met zeer goede resultaten. Dit houdt in: thuisverzorging met producten, eventueel medicatie van de huisarts en een aantal korte behandelingen in de salon. Wil je meer weten neem gerust contact op of ken je iemand met eczeem deel dan gerust dit bericht.

Marleen de Niet

Deze blog werd geschreven door Marleen de Niet. Zij is een gepassioneerde huidspecialist die al meer dan 10 jaar ervaring heeft met meerdere facetten van huidverzorging, huidverbetering en huidverjonging. Met de tips en informatie die zij u geeft komt u zelf ook een stap dichter bij een mooie, stralende huid.