Droge huid in het najaar?

We merken nu echt dat het herfst is. De blaadjes gaan vallen, het wordt nu echt wel kouder en de kachel gaat weer aan. Dit zal je ook aan je huid merken. In deze periode komen er veel mensen in de salon die last hebben van een droge huid. Maar hoe kan dit nou?

Waardoor veranderd je huid?

In de zomer zorgen de uv-stralen van de zon ervoor dat de huid wat verdikt. Dit een natuurlijke bescherming tegen de zon. Maar uv-stralen zorgen ook voor een droge huid. Als dan de tijd komt dat de blaadjes gaan vallen en het weer kouder wordt dan kan je huid daar op reageren. De lucht wordt kouder vaak gaat de kachel weer aan waardoor je huid nog meer uitdroogt. Daar komt ook bij kijken dat je verzorging vaak nog iets te licht is voor de herfst.

Wat merk je aan je droge huid?

Je huid kan wat droog en trekkerig zijn, maar je kunt ook echt merken dat je huidirritatie krijgt. Door een droge huid is deze ook een stuk gevoeliger en kan sneller reageren op invloeden van buitenaf. Dit kan zich uiten in een vlekkerige huid, roodheid, jeuk, uitslag en zelfs wat eczeem.

Wat kun je zelf aan een droge huid doen?

Je kunt je huidverzorging aan te passen naar een wat vollere crème en een serum die helpt te hydrateren/voeden of herstellen. En af en toe een milde scrub/peeling om je huid te ontdoen van dode huidcellen. En als je echt irritatie hebt dan passen we de verzorging aan voor een gevoelige huid om de huid te herstellen op een milde manier. Als je regelmatig voor een behandeling komt zullen we je daar in adviseren.

Drink ook voldoende water en zorg voor voldoende voedingsstoffen. Douche niet te heet en te lang want dit droogt de huid ook extra uit.

Wat kunnen we in de salon doen?

Het najaar is de tijd voor peelings. Door middel van een dermapeeling (diepte peeling met fruitzuren) kunnen we de huid een flinke oppepper geven. De peeling zorgt voor huidvernieuwing, haalt de dode huidcellen weg, reinigt de huid en zorgt voor een betere doorbloeding en opname van je producten.

Is de droge huid echter geïrriteerd dan werken we met speciale producten van de neuro sensitive lijn in combinatie met ultrasone geluidsgolven. Ultrasone geluidsgolven zorgen voor een intensieve hydratatie en kalmering van de zenuwuiteinden in de huid.

Heb je een droge huid? Ben je nieuwsgierig naar de conditie van je huid? Maak dan een afspraak voor een kennismakingsbehandeling om je huid eens goed te laten bekijken d.m.v. een huidscan. Dan weet je precies wat je voor een huid hebt en wat je aan je huid kunt doen.

 

 

Marleen de Niet

Deze blog werd geschreven door Marleen de Niet. Zij is een gepassioneerde huidspecialist die al meer dan 10 jaar ervaring heeft met meerdere facetten van huidverzorging, huidverbetering en huidverjonging. Met de tips en informatie die zij u geeft komt u zelf ook een stap dichter bij een mooie, stralende huid.