Detox je huid van binnenuit!

Het is tijd voor Detox

Het is nu echt lente. Veel mensen geven hun huis een flinke schoonmaakbeurt zodat alles weer lekker fris is. Maar dit mag ook wel eens met het lichaam en de huid gebeuren. In de winter droogt de huid wat meer uit van de kou en de warmte van de kachel. Hierdoor wordt de huid wat kwetsbaarder voor irritatie en onrustigheden. In het voorjaar resulteert dit vaak in een wat onrustige huid, puistjes, mee-eters en soms zelfs wat eczeem omdat het weer wat warmer wordt en je poriën weer wat meer open gaan staan.

Waarom detox?

In de winter eten we ook wat “zwaarder” en meer. En vergeet niet de feestdagen en lange weekenden van afgelopen tijd, waar ook wat anders en meer gegeten wordt. Je huid is een uitscheidingsorgaan en hierdoor komen dus stoffen naar buiten die je lichaam niet fijn vindt (toxines oftewel afvalstoffen). Als je dus teveel eet en wat ongezonder blijven er resten/ afvalstoffen achter in de darmen.

Wanneer ons lichaam zich niet kan ontdoen van zijn afvalstoffen, komen deze vrij in het bloed en kunnen diverse ongemakken als hoofdpijn, vermoeidheid, zware benen, pukkels en puisten en eczeem veroorzaken. Het is een gegeven dat we om ons lichaam gezond te houden, het een handje kunnen helpen om een detox te doen. Dit kan met behulp van bloed- en huidzuiverende kruiden.

Gezonde huid begint in de darmen

Door een detox kuur te doen en je darmen weer aan te vullen met pre- en probiotica zorg je er voor dat je immuunsysteem en je darmflora verbeterd, dus minder snel ziek wordt, en dat je veel beter vitamines en mineralen kan opnemen.

Trek je winterjas uit

Help je huid ook een handje om de dode huidcellen te verwijderen. Afvalstoffen die zich ophopen in de huid kunnen ook verwijdert worden door een intensieve peeling. Zo voorkom je nog meer onzuiverheden. Dit kan in de salon of met een intensief peeling product afgestemd op jouw huid thuis. Ik geef je daar graag advies in.

Wat heb je nodig?

Omdat het voor velen niet haalbaar is om een uur eerder op te staan is deze detox kuur geschikt voor iedereen. Je hebt een fles water nodig van 1.5 liter, de detoxkuur van 20 dagen en de pre- en probiotica. (verkrijgbaar in de salon)

Iedereen kan detoxen! Start vandaag nog met je detox en meld je aan in de salon of via de mail info@skinsonly.nl

De eerste 3 aanmeldingen krijgen een fruit infusion drinkfles kado.

Kosten € 69,90 voor 20 dagen detox en een maand pre- en probiotica.

Marleen de Niet

Deze blog werd geschreven door Marleen de Niet. Zij is een gepassioneerde huidspecialist die al meer dan 10 jaar ervaring heeft met meerdere facetten van huidverzorging, huidverbetering en huidverjonging. Met de tips en informatie die zij u geeft komt u zelf ook een stap dichter bij een mooie, stralende huid.