Schoonheidsbehandelingen, chemische peeling is een huidverzorging bij huidproblemen voor een huidverbetering

Huidverzorging en huidverbetering kunnen worden bereikt middels het uitvoeren van één of meerdere chemische peelings. Een chemische peeling wordt vaak uitgevoerd op het gezicht maar een behandeling van hals en decolleté en uw handen behoort zeker ook tot de mogelijkheden.

 Wat is een chemische peeling?

Heel letterlijk wordt er met een etsende vloeistof de opperhuid deels verwijderd. Dit zorgt voor een versnelde vorm van huidvernieuwing zodat je huid een verjonging zal ondergaan. Dit kan heel oppervlakkig zodat je er niet veel van merkt of intensief dat je huid ook echt gaat vervellen. Een chemische peeling is niet te vergelijken met een gewone peeling waarbij maar enkel dode huidcellen worden weggescrubt.

Een chemische peeling werkt bij de eerste zichtbare tekenen van huidveroudering maar kan ook succesvol zijn bij;

  • actieve acné
  • verminderen van kleine acne littekens en/of verwijde poriën
  • bestrijding van rimpels en fijne lijntjes
  • ouderdomsvlekken, pigmentvlekken en roodheid
  • verlies van elasticiteit van de huid

Ook bij actieve acné kan een peeling met bijvoorbeeld salicylzuur zeer goede resultaten bieden waardoor de huid rustig wordt en littekenvorming voorkomen kan worden. Bij Skins Only werken we met een dermatologische innovatieve peeling van Dermaquest voor een diepe reiniging van de poriën en een vernieuwing van de huid. De fruitzuur peelings werken erg goed op huidvernieuwing en verminderen de aanwezigheid van huidoneffenheden zoals pigmentvlekjes.

Welke chemische peeling past bij mij?

Afhankelijk van de conditie van uw huid en het gewenste resultaat wordt voor de juiste dosering en de juiste peeling gekozen. Er zal altijd gestart worden met een peeling met een lage dosering zodat de huidreactie goed bekeken kan worden. Een chemische peeling kan eenmalig worden uitgevoerd en zijn de resultaten hiervan direct zichtbaar. Voor een optimaal en langdurig resultaat zijn er echter meer behandeling nodig. Indien nodig wordt de dosering bij een volgende behandeling verhoogd. De chemische peeling verwijdert op een veilige en efficiënte wijze de oppervlakkige huidcellen en stimuleert de cellulaire huidvernieuwing en wordt er een huidverbetering bereikt.

 Hoe werkt de behandeling?

Eerst wordt uw huid grondig gereinigd waarna de chemische peeling over uw gehele gezicht wordt aangebracht.  De chemische peeling hoeft maar enkele minuten in te werken en u voelt een branderig gevoel. Direct hierna wordt uw huid geneutraliseerd, dit voelt verkoelend aan, en hiermee verdwijnt het branderige gevoel.

Na de behandeling kan je huid wat rood zijn en lijkt het alsof je te lang in de zon heeft gezeten. Na een aantal dagen kan je huid gaan vervellen met als gevolg dat er een nieuwe huid wordt gevormd. Hierna wordt er een huidverbetering bereikt en de huid voelt aanmerkelijk gladder, zachter en frisser aan. Overleg eventueel met uw schoonheidsspecialiste voor ondersteunende Babor of Dermaquest schoonheidsproducten.

Belangrijk!

Wanneer u besloten hebt om een of meerdere peelings te ondergaan, is het erg belangrijk dat u zowel voor als na de peelings 2 weken zonlicht vermijdt. U mag uw huid thuis koelen met koude kompressen. Drink voldoende water, dit zal de werking positief beïnvloeden. Behandel uw huid volgens de aanwijzing van de huidspecialist, dit om herstel te bevorderen en  beschadiging en irritatie te voorkomen.

Voordat uw schoonheidsbehandeling met de chemische peeling start verzoeken wij u ons toestemmingsformulier te ondertekenen. Hiermee benadrukken wij dat wij zeer serieus omgaan met deze behandelingen en attenderen wij u op de risico’s voor het niet opvolgen van de instructies.

 

Marleen de Niet

Deze blog werd geschreven door Marleen de Niet. Zij is een gepassioneerde huidspecialist die al meer dan 10 jaar ervaring heeft met meerdere facetten van huidverzorging, huidverbetering en huidverjonging. Met de tips en informatie die zij u geeft komt u zelf ook een stap dichter bij een mooie, stralende huid.