Alstublieft hier uw 10 tips voor een stralend uiterlijk en gezonde huid!

Pigmentvlekjes, acné, doffe/vale huid, droge huid, gevoelige huid. Deze huidproblemen zijn voor niemand fijn. Met deze thuis-tips kun je al een groot gedeelte van de huidproblemen verhelpen of verminderen.

 1. Was je gezicht elke dag, ’s ochtend en ’s avonds, met een milde reiniger geschikt voor jouw huid. Voor een wat vettere of gecombineerde huid is bijv. een gelreiniger geschikt. En voor een gevoelige of droge huid kun je beter een reiniger op oliebasis gebruiken.
 2. Haal altijd je make-up eraf voordat je gaat slapen. Slapen met make-up kan leiden tot onnodige blootstelling aan de vrije radicalen. Vrije radicalen veroorzaken de afbraak van gezond collageen , wat resulteert in fijne lijntjes op de huid .
  Bovendien kan make de poriën verstoppen terwijl je slaapt , zodat er ontwikkeling van acné kan ontstaan.
 3. Voedt je huid elke dag met een goede moisturizer. Elke seizoen vraagt om een andere verzorging. In de winter wil je graag beschermen tegen uitdroging en bijv. in de zomer tegen de zon. Zorg er in ieder geval voor dat je huid beschermd wordt tegen het verlies van vocht. Kijk er ook eens naar dat er geen paraffine of parabenen in je crème zitten. Deze zijn niet vriendelijk voor je huid.
 4. Geef je huid zo nu en dan eens een peeling. Dit kan een scrub zijn (met een korreltje) of een peeling met enzymen of zuren afhankelijk van je huidtype. Heb je een gevoelige huid of een hele droge huid wees dan voorzichtig dat je huid niet irriteert. Regelmatig peelen zorgt ervoor dat de dode huidcellen makkelijker loskomen en je huid meer gaat stralen.
 5. Gebruik oog crème. Je huid rondom je ogen heeft andere verzorging nodig dan de huid van je gezicht. De huid rond je ogen is dunner, gevoeliger en bevat nauwelijks talgklieren. Dit is vaak ook het gedeelte van je gezicht wat het eerste tekent als je huid veroudert.
 6. Drink voldoende water (minimaal 1,5 liter) Dit helpt je lichaam om afvalstoffen af te voeren. Aangezien je huid je grootste orgaan is en daar ook aan kunt zien als je veel afvalstoffen vasthoudt (doffe, vale huid, acné, vervroegde huidveroudering, eczeem, gevoelige huid)
 7. Niet zelf aan je huid pulken! Vooral bij acné gebeurd dit vaak. Je hebt oneindig veel bacteriën op je vingers en onder je nagels. Dit is niet bevoorderend voor acné. Hierdoor heb je kans op littekens en meer ontstekingen. erger wordt. Dus wees hygiënisch. Misschien overbodig maar was je handen voordat je aan je huid zit. Zorg voor je huid met huidvriendelijke doucheproducten en help je huid door je in te smeren met een moisturizer voor je gezicht en ook voor je lichaam.
 8. Less is more. Ik weet dat sommige vrouwen zich niet zonder make-up op hun gemak voelen. Maar vaak is een beetje make-up mooier als hele zware make-up. En gebruik de juiste kleur! Helaas zijn er nog veel dames die foundation 3 tinten donkerder dan hun eigen huid gebruiken. Dit accentueert niet de juiste dingen. Je kunt beter je foundation de zelfde kleur als je gezichtshuid nemen (dus niet op je hand testen). En dan met een bronzer iets meer kleur geven.
  Wil je je huid camoufleren bij een huidprobleem dan zijn daar speciale producten voor. Gebruik geen gewone cosmetica aangezien deze kunnen verstoppen en irriteren waardoor het probleem erger wordt.
 9. Slaap voldoende. Je hebt ong. 7 tot 8 uur slaap nodig om je lichaam de tijd te geven te herstellen. Elke nacht werkt je lichaam en dus ook je huid aan allerlei processen om je gezond te houden. Als je regelmatig en voldoende slaapt zie je er ook frisser en gezonder uit.
 10. Als allerbelangrijkste: Lach!!! Hou van jezelf en geniet van het leven , dat is wanneer de echte schoonheid zich laat zien.

Als u huidproblemen heeft of u wilt advies voor de juiste producten of behandeling kunt u altijd een afspraak maken voor informatie van de specialist.

 

 

 

Marleen de Niet

Deze blog werd geschreven door Marleen de Niet. Zij is een gepassioneerde huidspecialist die al meer dan 10 jaar ervaring heeft met meerdere facetten van huidverzorging, huidverbetering en huidverjonging. Met de tips en informatie die zij u geeft komt u zelf ook een stap dichter bij een mooie, stralende huid.